Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο ANTONIO FELIX DA COSTA ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ PODIUM ΜΕ ΤΗΝ DS TECHEETAH

Στον ιδιαίτερα έντονο αγώνα του Antofagasta Minerals Santiago E-Prix, ο νέος οδηγός της DS TECHEETAH, Antonio Felix Da Costa ανέβηκε για πρώτη φορά στο podium, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση για την ομάδα.

Ξεκινώντας από τη 10η θέση, ο Felix Da Costa οδηγώντας εκπληκτικά και κάνοντας μερικές “διαστημικές” κινήσεις, αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση έως και τον τελευταίο γύρο, όταν και αναγκαστικά έπρεπε να κόψει το ρυθμό του προκειμένου να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μονοθεσίου και να τερματίσει τον αγώνα.

Ο team- mate του, Jean- Éric Vergne ξεκίνησε από την 11η θέση αλλά για ακόμη μια φορά η ατυχία ξαναχτύπησε και ενώ ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με ζημιά στο μονοθέσιό του.

Mark Preston, Τεχνικός Διευθυντής DS TECHEETAH:

“Παρά λίγο να πετύχουμε το απόλυτο σήμερα και θα ήταν υπέροχο να το καταφέρουμε στο 50o E-Prix, αλλά και πάλι είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη δεύτερη θέση. Αν έχουμε μάθει κάτι πολύ καλά από τα προηγούμενα χρόνια μας στη Formula E, είναι πως έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να εκμεταλλευτείς τους βαθμούς που μπορείς να έχεις σίγουρους, χωρίς να ρισκάρεις, παρά να διακινδυνέψεις μια πλήρη αποτυχία κυνηγώντας μια νίκη που φαίνεται απίθανη. Ο Antonio έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο με την ομάδα και είχε εξαιρετικό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Βλέποντας και τους δύο οδηγούς μας να δίνουν μάχες για την πρώτη τριάδα και τη νίκη, πριν την εγκατάλειψη του Jean- Éric, ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να απολαύσουμε. Για αυτό το λόγο ακριβώς είμαστε στους αγώνες.”

Xavier Mestelan Pinon, Επικεφαλής της DS Performance:

“Το 50o E-Prix της DS Automobiles στο πρωτάθλημα της Formula E μας έκανε να ξεσηκωθούμε. Οι οδηγοί μας, έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, πως είναι εδώ για να διεκδικήσουν νίκες. Ακόμα και με την μεγάλη απογοήτευση για την ατυχία του Jean-Éric, η 2η θέση που πήρε ο Antonio μετά από έναν καταιγιστικό αγώνα που αναδείχτηκε η ταχύτητα των μονοθεσίων μας, είναι απόλυτα ικανοποιητική. Σε κάθε περίπτωση, είναι παρήγορο το ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον και το σημαντικότερο είναι πως δουλεύουμε ακατάπαυστα για να πετύχουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση αμφότερων των τίτλων μας!”

Antonio Felix Da Costa, P2:

“Είναι φανταστικό το ότι πέτυχα τον πρώτο μου τερματισμό στο podium μόλις στον τρίτο αγώνα με τη νέα μου ομάδα. Έχουμε ακόμα να κάνουμε αρκετή δουλειά, καθώς όλοι ξέρουμε πως η νίκη σήμερα θα έπρεπε να είναι δική μας, αλλά ως νέα ομάδα, έχουμε ακόμα κάποια θέματα να τελειοποιήσουμε για να βρεθούμε στην κορυφή. Σήμερα κάναμε ένα λάθος με τη διαχείριση της ενέργειας. Νόμιζα πως μπορούσα να πιέσω μέχρι το τέλος προκειμένου να πάρω τη νίκη, αλλά πολύ σύντομα η θερμοκρασία ανέβηκε και έκανε απαραίτητη τη μείωση του ρυθμoύ προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός. Εν τέλει, είναι καλύτερα να τερματίσεις δεύτερος και να πάρεις τους ανάλογους πόντους, παρά να μην τερματίσεις καθόλου.”

Jean-Éric Vergne, DNF:

“Σήμερα απογοητεύτηκα που δεν μπόρεσα να κερδίσω τον αγώνα, αφού ήμουν για αρκετή ώρα σε θέση να διεκδικήσω τη νίκη. Πάντα οι τρεις πρώτοι γύροι έχουν αρκετές επαφές και κάπως έτσι, σήμερα εγώ έκανα ζημιά στην εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου μου. Άντεξε για αρκετούς γύρους, αλλά ενώ ήμουν τρίτος τελικά κατέρρευσε και έπρεπε να εγκαταλείψω τον αγώνα. Είχαμε εξαιρετικό ρυθμό και πολλά αποθέματα ενέργειας, κάτι που σημαίνει πως οι ελπίδες μου για νίκη σήμερα ήταν πραγματικά αρκετές. Σε κάθε περίπτωση, είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, καθώς ήμασταν πολύ γρήγοροι και αυτό είναι πολύ θετικό για τη συνέχεια. Έχουμε κάνει μόλις τρεις αγώνες και έχουμε συγκομιδή 4 πόντων. Η ομάδα είναι τόσο καλή που από μόνη της αποτελεί ένα εξαιρετικό κίνητρο για τη συνέχεια. Η μαχητικότητα που δείξαμε στον αγώνα σήμερα, είναι αυτή που θα έχουμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.”

Media website : https://media-dsperformance.dsautomobiles.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ DS TECHEETAH

Η TECHEETAH Formula-E είναι μια αγωνιστική ομάδα από την Κίνα που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ABB FIA Formula E. Η Ομάδα είναι ιδιοκτησία της SECA (Shanghai) Limited.

Η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο της σεζόν 2017/2018 στο Πρωτάθλημα Οδηγών, με οδηγό τον Jean-Éric Vergne, ο οποίος μαζί με τον André Lotterer, έφεραν την DS TECHEETAH στη δεύτερη θέση της κατάταξης των Ομάδων.

Από τη σεζόν 2018/2019 του Πρωταθλήματος με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια, η TECHEETAH συνεργάστηκε με την DS Automobiles για να δημιουργηθεί η DS TECHEETAH.

Η Ομάδα κέρδισε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας για τις ομάδες της σεζόν 2018/2019, καθώς και τον αντίστοιχο για τους οδηγούς με τον Jean-Éric Vergne.

 

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή