Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο «αριθμός» που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Ένας «μοναδικός αριθμός» θα χορηγείται στους πολίτες και θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στον «μοναδικό αριθμό», τον οποίο ο πολίτης θα χρησιμοποιεί σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος.

«Πρόκειται για μια απλή ιδέα, η οποία εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, έχουμε ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, έχουμε αριθμό ταυτότητας, έχουμε μια σειρά αριθμών. Όλοι αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για την παροχή υπηρεσιών για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ποιο θα είναι το όνομα αυτού του αριθμού, δεν θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, αλλά για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος. Δεσμευόμαστε να τοποθετηθούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα. Φυσικά δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας, γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα χρησιμοποιείται αντί του αριθμού της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή