Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο χάρτης της καταλληλότητας του νερού στον ν. Τρικάλων

Δραματική η κατάσταση με το νερό στους Δήμους Πύλης και Μετεώρων – Δείτε σε ποια χωριά το νερό είναι ακατάλληλο 

Ο δήμος Πύλης και ο δήμος Φαρκαδόνας είναι οι δήμοι στον νομό Τρικάλων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά την καταλληλότητα του νερού.

Εξάλλου ο δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος είχε επισημάνει το ζήτημα και στον υφυπουργό Υποδομών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Τρίκαλα, τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν νέα δίκτυα, ωστόσο ο υφυπουργός ανέφερε ότι δεν ήταν αρμοδιότητα του υπουργείου του…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr και τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, οι δήμοι Τρικκαίων και Φαρκαδόνας διαθέτουν στο σύνολό τους κατάλληλο νερό.

Ακατάλληλο είναι το νερό στον Δήμο Πύλης στις εξής Τοπικές Κοινότητες: Νεραϊδοχώρι, Μυρόφυλλο, Λιβαδοχώρι, Παράμερο. Οικισμοί: Βακάρι, Φορτώσι, Άγιος Γεώργιος Ελάτης, Λιπιότα, Παραπόταμος, Λεπτοκαρυά, Ορεινή, Πλατανάκια, Παναγία Πολυνερίου, Άγιος Κωνσταντίνος Στουρναραίικων, Ισιώματα Στουρναραίικων, Καλλιθέα Στουρναραίικων, Καρυές Στουρναραίικων, Καστανιά Στουρναραίικων, Παλαιοχώρι Στουρναραίικων, Ψάρρο Στουρναραίικων, Μέση Παλαιοκαρυά, Τσεκούρα Ροποτού).

Στον Δήμο Μετεώρων το νερό είναι ακατάλληλο στις εξής ΤΚ: Καλογριανή, Κλεινοβός, Παλαιοχώρι, Καλλιρρόη, Κρανιά, Στεφάνι, Χαλίκι

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λ.π.).

Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά. Σε περίπτωση θολερότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή