Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Χρίστος Λιάπης για την εκδημία του Μωϋσή Ελισάφ

Έφυγε από κοντά μας ένα μεγάλος άνθρωπος. Ο Μωυσής Ελισάφ. Γιατρός, Ακαδημαϊκός Δάσκαλος, Δήμαρχος Ιωαννίνων. Ο πρώτος Εβραίος Δήμαρχος σε ελληνική πόλη.
Προσωποποίηση της ανθρωπιάς και της ενσυναίσθησης. Κορυφαίο παράδειγμα μιας κοινότητας που ακριβώς επειδή έμαθε να υποφέρει και να επιβιώνει, έμαθε και να προσφέρει και να διακρίνεται.
Ήταν πάντα δίπλα στο ΚΕΘΕΑ και στην προσπάθεια για ενίσχυση των συνεργασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις δράσεις αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και προώθησης του στεγνού θεραπευτικού μοντέλου. Είχα τη σπάνια ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, υλοποιώντας σημαντικά και ρηξικέλευθα βήματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, με επίκεντρο την αγαπημένη του πόλη των Ιωαννίνων.
Μια πόλη που καινοτομεί και στην απεξάρτηση, με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ να έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την πιο ουσιαστική και ολιστική προσπάθεια καταπολέμησης των εξαρτήσεων στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Στα Γιάννενα που σήμερα θρηνούν τον πρώτο πολίτη τους. Στα Γιάννενα που από σήμερα είναι φτωχότερα, αλλά θα συνεχίσουν στον δρόμο σπάνιας αλληλεγγύης που ο ίδιος χάραξε ως γιατρός, Πανεπιστημιακός και δημόσιος άνδρας. Συλλυπητήρια στους οικείους του, αλλά και σε όλους τους πολίτες των Ιωαννίνων, που σήμερα έχασαν έναν, πραγματικά, δικό τους άνθρωπο.
Xρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc,PhD
Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΕΑ
Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή