Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο διάσημος «Γαργαληστής» στο Χάνι του Σουφλιά

Στην εφηβεία βρίσκεται πια ο «Γαργαληστής». Έφτασε αισίως 15 χρονών και ο δημιουργός του Δημήτρης Μπασλάμ γιορτάζει και επισκέπτεται την Πόρτα Παναγιά στην Πύλη και το Χάνι του Σουφλιά!

Εκεί, μέσα στη φύση, σε χώρο παραμυθένιο, τα «μαγικά» τραγούδια και οι περιπέτειες του «Γαργαληστή» ξετυλίγονται σαν το κουβάρι της γιαγιάς μας ή σαν μια βραδινή παρέα που δεν θέλει να μεγαλώσει…

Από τις 20:30 του Σαββάτου 11 Ιουλίου και μετά, το ταξίδι του «Γαργαληστή» θα μας ανοίξει νέους δρόμους να ανακαλύψουμε, για το παραμύθι, τα παιδικά χρόνια, την  ταυτότητα αυτού του παράξενου Ληστή. Ο Δημήτρης Μπασλάμ, που δημιούργησε τον διάσημο ήρωα των παραμυθιών του, έδωσε ένα παραμύθι και πήρε αγάπη και αναγνώριση από τα παιδιά, τους γονείς, τους κριτικούς, τους εκπαιδευτικούς. Κυρίως, όμως, έχει στις αποσκευές του το μεράκι και τη διάθεση, να ζωντανέψει τον «Γαργαληστή» με γλαφυρή αφήγηση και τραγούδια, συντροφιά με τον εξαιρετικό μουσικό και τραγουδοποιό Γιάννη Παπαγεωργίου την κιθάρα του και τις μάσκες του φτιαγμένες από τη Μάρθα Φωκά.

Το παραμύθι

Το 2005 κυκλοφόρησε το CD του παραμυθιού από την Sony Music με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Χαρούλης, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Φώτης Σιώτας

Την ίδια χρονιά οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός εκδίδουν το βιβλίο με την εικονογράφηση του Βίκτωρα Μοσχόπουλου.
Το 2007 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την παραγωγή της παράστασης του Γαργαληστή σε σκηνοθεσία του Αντώνη Καφετζόπουλου.
Το 2008 οι Ανταμαπανταχού ανεβάζουν παράσταση με κούκλες στο θέατρο Επί Κολωνώ. Τον Χειμώνα του 2009 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανεβάζει την παράσταση σε σκηνοθεσία του Αντώνη Καφετζόπουλου με την συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή