Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Διευθυντής της Καρδιολογικής του Γ.Ν. Τρικάλων στο trikalanews.gr για τις μυοκαρδίτιδες

Το τελευταίο διάστημα οι δυσάρεστες ειδήσεις γύρω από τις μυοκαρδίτιδες που χτυπούν και νέους ανθρώπους προκαλούν προβληματισμό. Γύρω από το θέμα γράφονται πολλά ωστόσο όπως επισημαίνει η επιστημονική κοινότητα, θα πρέπει και αυτό, να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία.

Το trikalanews.gr μίλησε με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων Dr Δημήτρη Πλατογιάννη, ο οποίος αναφερόμενος στα περιστατικά μυοκαρδίτιδας τόνισε ότι σχετίζονται άμεσα με την έξαρση ιώσεων αυτή την εποχή. Όπως εξήγησε, κάθε αντίστοιχη εποχή τα περιστατικά είναι αυξημένα σε σχέση με άλλες περιόδους του χρόνου διότι οι ιώσεις είναι αυτές που μπορούν να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδες και κάποιες φορές μοιραία οξείες, που δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα για την γρίπη αλλά και για τον covid, μπορούν να μειώσουν σημαντικά αυτή την πιθανότητα και είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Τώρα, σε ο,τι αφορά στα παιδιά και στη διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών στο Νοσοκομείο Τρικάλων, η κατάσταση ενός παιδιού εκτιμάται από τους παιδιάτρους αρχικά του Νοσοκομείου και εφόσον κριθεί ότι υπάρχει ο όποιος καρδιολογικός κίνδυνος, οι μικροί ασθενείς παραπέμπονται στους καρδιολόγους του Νοσοκομείου. Σε περίπτωση που ένα παιδιατρικό περιστατικό δεν σταθεροποιείται τότε διακομίζεται στο Ωνάσειο για περαιτέρω εξειδικευμένη ιατρική συνδρομή.

Για τις ανακοπές και τους αιφνίδιους θανάτους

Ο κ. Πλατογιάννης, εξήγησε επίσης στο trikalanews.gr ερωτώμενος για τα πολλά περιστατικά αιφνίδιων θανάτων λόγω ανακοπής, ότι τις περισσότερες φορές οι ασθενείς έχουν κάποια συμπτώματα τα οποία όμως αξιολογούν οι ίδιοι ως επιπόλαια χωρίς να απευθύνονται σε κάποιο καρδιολόγο. Από την άλλη και η πρόληψη πρέπει να μπει ως βασική αρχή για τη διατήρηση της υγείας μας στη ζωή μας, κάνοντας τους απαραίτητους καρδιολογικούς ελέγχους ώστε να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση στην περίπτωση που υπάρχει κάποια πάθηση.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή