Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Δήμαρχος Παπαστεργίου ζητά παρέμβαση  της Αστυνομίας για τους καπνιστές!

Με επιστολή του στον υπουργό ο Δήμαρχος Παπαστεργίου ζητά την παρέμβαση της Αστυνομίας για τους καπνιστές! Και προφανώς τη σύλληψη των παραβατών καπνιστών και καταστηματαρχών!

Είναι πρωτοφανές. Δεν ξανάγινε αιρετός Δήμαρχος να ζητεί την παρέμβαση της Αστυνομίας σε βάρος δημοτών του. Ούτε Υπουργός Δημόσιας Τάξης να ήταν!

Κι αυτό το κάνει με μια φυσικότητα που σ’ αφήνει άναυδο! Μήπως δεν καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος το πρωτοφανές ολίσθημα του αυταρχισμού του;

Θα έπρεπε ο «πολυδιαφημισμένος ανά το πανελλήνιο» Δήμαρχός μας να γνωρίζει πως το επιβαλλόμενο μη κάπνισμα στους κλειστούς χώρους (θα) είναι πρώτα απ’ όλα αποτέλεσμα της διαφώτισης, της πειθούς και της καλλιέργειας του σεβασμού προς τον άλλο, με πρωταγωνιστικό τον ρόλο της Δημοτικής Αρχής. Και όχι αποτέλεσμα της εμπλοκής, των συλλήψεων και της καταστολής της Αστυνομίας, όπως ονειρεύεται ο ίδιος.

Το γεγονός ότι ο Παπαστεργίου, τόσο εύκολα και ελαφρά τη καρδία, ζητά τη βοήθεια της Αστυνομίας για να διοικήσει την πόλη, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Πέρα από Δήμαρχος των επικοινωνιακών τρυκ για «έξυπνη πόλη» και «Τρίκαλα-πρωτεύουσα της τεχνολογίας» (!), που στους σκεπτόμενους και προβληματισμένους πολίτες προκαλούν θυμηδία και γέλωτα, είναι ο Δήμαρχος του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, των ιδιωτικοποιήσεων, των χιλιάδων κατασχέσεων (παλιών και νέων που τις έχει στα σκαριά). Είναι ο Δήμαρχος της πόλης με τα χαλασμένα πεζοδρόμια, τις παραμελημένες γειτονιές και τόσων άλλων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Τρικαλινούς, την πόλη και τα χωριά τους.

Και να μην ξεχνάμε –κατακαλόκαιρο γαρ!- είναι ο Δήμαρχος που για οφειλές λίγων δεκάδων (!) ΕΥΡΩ κόβει καθημερινά το νερό στους φτωχούς που δεν μπορούν να το πληρώσουν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι δεκάδες τα Τρικαλινά νοικοκυριά που έχουν κομμένο το νερό, ενώ εκατοντάδες ή και χιλιάδες Τρικαλινοί έχουν μείνει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς νερό μέχρι που βρήκαν χρήματα και το πλήρωσαν. Μαζί και το υπέρογκο χαράτσι επανασύνδεσης!

Γιατί τόσος ζήλος για το κάπνισμα;

        Αυθόρμητα μπαίνει το ερώτημα, γιατί αυτός ο υπερβάλλων ζήλος του Παπαστεργίου κατά του καπνίσματος; Καλό και άγιο το «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ» σε κλειστούς χώρους, αλλά γιατί ο Παπαστεργίου το ανέδειξε σε μονοκαλλιέργεια του αγώνα του για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος; Μίλησε ποτέ ο Παπαστεργίου για τις βιοτεχνίες, βιομηχανίες κι άλλες ύποπτες ρυπογόνες πηγές της περιοχής που ρυπαίνουν ασύδοτα το περιβάλλον; Μήπως μίλησε για τις υγειονομικές ελλείψεις στην περιοχή μας; Ή μήπως παρουσίασε ποτέ οποιοδήποτε σχέδιο στοιχειώδους προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών του;

Η απάντηση

   Η απαγόρευση του καπνίσματος για τον Παπαστεργίου αποτελεί ένα ανέξοδο επικοινωνιακό τρυκ. Κάνει το κομμάτι του και κρύβει την ουσιαστική αδιαφορία του για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Συγχρόνως αποκαλύπτει την ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα ως πούρου νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού 100%. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο Δημοψήφισμα του 2015, άφησε στην άκρη την προβιά του ΑΠΟΛΙΤΙΚ Δημάρχου, που καλλιεργούσε μέχρι τότε, και ανέλαβε κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ. Ήταν ο μοναδικός Δήμαρχος στην Ελλάδα που τάχτηκε αναφανδόν υπέρ της τρόικας!

    Τώρα, με τη σημερινή του στάση, μας αποκαλύπτεται και κάτι ακόμη: ο Δήμαρχός μας είναι αναφανδόν λάτρης του Νόμου και της Τάξης! Αποδεικνυομένου κι εδώ πως νεοφιλελευθερισμός και καταστολή πάνε μαζί.

Κλείνοντας, θέλω να πω, πως η καταδίκη του αυταρχισμού του Δημάρχου πρέπει να είναι καθολική, από πολίτες και συλλογικότητες, γιατί αλλιώς θα μας συμβούν και χειρότερα!

 

Του Χρήστου Σταμόπουλου

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή