Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων δεν γνωρίζει από μεταμέλεια;

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Οποιοσδήποτε απλός πολίτης, αν είχε ξεριζώσει δένδρο – σύμβολο, όπως η «Παλαιστινιακή ελιά» ή το περίφημο “Xαρατσόδεντρο” και είχε γκρεμίσει την ιστορική βρύση που περιστοίχιζαν τα 2 δένδρα και συναποτελούσαν από κοινού το πιο χαρακτηριστικό, το πιο “κεντρικό”, θα λέγαμε, το πόσιμο της κεντρικής οδού της πόλης μας, της Ασκληπιού, θα είχε συλληφθεί αμέσως. Θα οδηγούνταν στο Αυτόφωρο, όπου θα του φιλοδωρούσαν μερικά χρόνια φυλάκισης, αν δεν του ασκούσαν κιόλας δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες εγκληματικές πράξεις.

Ωστόσο, τα παραπάνω που έγιναν αιφνιδίως και εν ριπή οφθαλμού, αφήνοντας εμβρόντητους τους πολίτες που μεγαλώνουν και ζουν σ’ αυτή την πόλη, παραμένουν ατιμώρητα. Δράστης η Δημοτική Αρχή της πόλης!

Άγνωστο παραμένει σε όλους μας αν τούτο το ανοσιούργημα εκτελέστηκε μόνον από τον Δήμαρχο ή την δημοτική του παράταξη ή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι δημοτικές παρατάξεις μήπως είναι συνένοχες και γι’ αυτό σιωπούν;

Πάντως η οργή του κόσμου, όσο περνούν οι μέρες και μαθαίνει πληρέστερα την αλήθεια, μεγαλώνει περισσότερο. Οι λαϊκές αντιδράσεις – αν και πρωτεύοντα σήμερα είναι η φτώχεια, η ανεργία και η πείνα που καλπάζουν – αναμένονται να μεγαλώσουν. Οι Τρικαλινοί δεν πρόκειται να χωνέψουν και να συγχωρέσουν το έγκλημα Παπαστεργίου.

Ειδικά η κοπή σύρριζα της εμβληματικής “Παλαιστινιακής ελιάς” – συμβόλου της αλληλεγγύης του Ελληνικού Λαού στον μαχόμενο Λαό της Παλαιστίνης που συνεχίζει να μάχεται δεκαετίες κόντρα στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό για ν’ αποκτήσει πατρίδα, δεν χωνεύεται με τίποτα!

Χτύπησε τον Τρικαλινό, όπως κάθε ελεύθερο και αξιοπρεπή άνθρωπο, στην καρδιά. Ο Τρικαλινός το ένιωσε ως βαθειά περιφρόνηση στον πολιτισμό του και τα φιλικά συναισθήματά του στους αγωνιζόμενους λαούς, την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών όπου γης.

Βέβαια ο Δήμαρχός μας, ένας άνθρωπος που δεν δούλεψε ποτέ και δεν διαδήλωσε για τίποτα ποτέ στη ζωή του (πρέπει να το λέμε κι αυτό), πορφυρογέννητος και πάμπλουτος (όταν πολλοί δημότες του πεινούν), δεν μπορεί να τα καταλάβει αυτά.

Ο συμπολίτης μας Δημήτρης Παπαδόπουλος, μαθηματικός, σε πρόσφατο άρθρο του, τον κάλεσε «να ξεπεζέψει απ’ τον τεχνοκρατικό του ίππο – αλλιώς καλάμι» και ν’ αποκαταστήσει τις ως άνω καταστροφές του στο κέντρο της πόλης, γυρίζοντας τα πράγματα «στην προτέρα κατάσταση».

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό, ωστόσο δεν είναι αδύνατο. Και πρωτίστως είναι διδακτικό και συντελεί τα μάλα στην πολιτική – ηθική διαπαιδαγώγηση όλων μας. Ο Δήμαρχος το οφείλει. Μεταμέλεια για το συντελεσθέν ανοσιούργημα και επαναφορά στην προτέρα κατάσταση με τη βρύση, την “Παλαιστινιακή ελιά” και το “Χαρατσόδεντρο”.

Οι δεκάδες πολίτες που υπογράφουν, διαμαρτύρονται, ενημερώνουν, ενημερώνονται, διαφωτίζουν, διδάσκουν τον σεβασμό στην ιστορία, τη μνήμη, την αλληλεγγύη, τη φιλία των λαών και την ειρήνη, τα ήθη, έθιμα, παραδόσεις και τους κοινωνικούς αγώνες.

Προσώρας ενεργούν συγκρατημένα και με την πειθώ προς πάσα κατεύθυνση (αίτηση για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, με παρουσία και λόγο των πολιτών, λογοδοσία των όποιων δραστών και δημόσια δήλωση συγγνώμης για το έγκλημα κατεδάφισης της ιστορικής μνήμης).

Έπονται οι μαζικές λαϊκές αντιδράσεις, συγκεντρώσεις, υπομνήματα προς κάθε Αρμόδια Αρχή, εξώδικα, μηνυτήριες αναφορές και λοιπά.

Μακάρι να μην χρειαστεί η εξάντληση της φαρέτρας, που διαθέτει ένα υπό εκκόλαψη, αλλά ικανό να θεριέψει, λαϊκό κίνημα, όπως τούτο που προκάλεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος ή, αλλιώς, «ο Δήμαρχος κάνω ό,τι γουστάρω»!

ΣΤΟΧΟΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ: επαναφορά στην προτέρα κατάσταση!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή