Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου θα …σώσει την κυβέρνηση για τις μάσκες στα σχολεία

Περίεργες προεκτάσεις παίρνει η προκήρυξη διαγωνισμού εκ μέρους της ΚΕΔΕ για την προμήθεια σχεδόν 5 εκατ. μασκών για τις ανάγκες των μαθητών των σχολείων τα οποία θα ανοίξουν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία στις 14 Σεπτεμβρίου.

Περίεργες γιατί οι αφενός οι διαδικασίες της προκήρυξης από την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) για την υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους είναι πραγματικά εξπρές, την 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε δύο ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής τους και αφετέρου γιατί στην ίδια προκήρυξη ζητούν την παράδοση των 4 εκατ. μασκών μέσα σε 7 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης!

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι τις έχουν έτοιμες ήδη και φυσικά θα κερδίσουν στον σχετικό διαγωνισμό εξπρές αφού δεν δίνει κανένα άλλο περιθώριο χρόνου.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη: «Καλούμε μέχρι την 01-09-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ.οικονομικές προσφορές για την Προμήθεια υγειονομικού υλικού (Μάσκες), για την κάλυψη των αναγκών σχολικών μονάδων των Δήμων της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 6.108.199,97ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α»

Στο άλλο μέρος της προκήρυξης αναφέρεται ότι: «Η παράδοση των ειδών θα πραγματοποιηθεί εντός επτά (7)ημερών από την υπογραφή της σύμβασης».

Ποια βιομηχανία θα μπορέσει να παραδώσει, συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος μεταφοράς(!) μέσα σε 7 ημέρες 4.802.044 μάσκες;

Δηλαδή 1.680.715 βαμβακερού υφάσματος πυκνής ύφανσης και 3.121.329 επίσης βαμβακερού υφάσματος πυκνής ύφανσης αλλά διαφορετικών διαστάσεων.

Το κόστος κάθε μάσκας ανέρχεται στα 1,20€ χωρίς ΦΠΑ και τα χρήματα 6,2 εκατ. € έχουν δοθεί στην ΚΕΔΕ από την κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια η ΚΕΔΕ πρέπει να «βγει στην αγορά» και να βρει περίπου 5 εκατομμύρια μάσκες με συγκεκριμένες προδιαγραφές και σε χαμηλή τιμή μέσα σε 9 ημέρες!

Όπως αντιλαμβανόμαστε κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί καθώς καμία εταιρεία δεν μπορεί να παράξει τόσο μεγάλο αριθμό μασκών σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και σε τόσο χαμηλή τιμή.

Εκτός και αν… είναι ήδη έτοιμες οι μάσκες στα ράφια συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων προμηθευτών!

Οι οποίοι κατά ένα μαγικό τρόπο γνώριζαν από πριν τις προδιαγραφές και είχαν φροντίσει να κατασκευάσουν 5 εκατ. μάσκες!

Μένει να δούμε ποια ή ποιες εταιρείες θα είναι αυτές που είναι θα παραδώσουν 4 εκατομμύρια μάσκες συγκεκριμένων προδιαγραφών σε χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Δείτε όλη την προκήρυξη της ΚΕΔΕ εδώ.

PRONEWS

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή