Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Δήμος Καρδίτσας σε Ευρωπαϊκό Έργο

Ως εταίρος στο «COmmunity-based action for a GREEN transition (CO-GREEN)»

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Euracademy Association, συμμετέχει ως εταίρος, μαζί με τις Πολωνία, Ιταλία και Κροατία, στο Ευρωπαϊκό Έργο “COmmunity-based action for a GREEN transition (CO-GREEN)” που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει στη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, στο συν-σχεδιασμό και στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών που ενσωματώνουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τις προκλήσεις που θέτει η Κλιματική Αλλαγή και οι σχετικές περιβαλλοντικές κρίσεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οι επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα, των υδάτων και του εδάφους, της ξηρασίας και των πλημμυρών, των κυμάτων καύσωνα και πολικού ψύχους και άλλων περιβαλλοντικών κρίσεων κυριαρχούν στις ειδήσεις και έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς.

Για να ενισχύσει μια τέτοια προοπτική που βασίζεται στην κοινότητα, η δράση CO-GREEN εγκαινιάζει ένα αρθρωμένο σύνολο τοπικών εκδηλώσεων, διεθνών ανταλλαγών και προγραμμάτων κατάρτισης που εμπλέκουν εκπροσώπους τοπικών αρχών, ΜΚΟ, επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και άλλων παραγόντων που ενδιαφέρονται για πράσινη κοινοτική ανάπτυξη.

Οι δράσεις του CO-Green στην πόλη της Καρδίτσας ξεκίνησαν ήδη  με την πραγματοποίηση δύο διαδικτυακών σεμιναρίων στα οποία συμμετείχαν με επιτυχία πολλοί τοπικοί φορείς: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, Ίταμος-Μουζάκι ΑΜΚΕ, Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας ΣΥΝΠΕ, Δήμος Λίμνης Ν. Πλαστήρα, Δήμος Παλαμά κ.α. καθώς και με το Διεθνές Σεμινάριο που έλαβε χώρα στη Βαρσοβία όπου την πόλη εκπροσώπησε ο κος Παπουτσής Δημήτρης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός).

Πάντως τα  άτομα στην κοινότητα που είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν και να αναλάβουν δράση για την υποστήριξη, την ανάπτυξη και τη λήψη αειφόρων, οικονομικά βιώσιμων και αναπαράξιμων, πράσινων μέτρων μπορούν να γίνουν μέλη της τοπικής ομάδας CO-GREEN!

Για περισσότερες πληροφορίες

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή