Ο Δήμος Καρδίτσας στη Διακρατική Συντονιστική Συνάντηση

26 May 2023 Καρδίτσα

Στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 2ISECAP

 Το διήμερο 4-5 Μαΐου 2023, στην αίθουσα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκε η συντονιστική συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 2ΙSECAP.

Το Δήμο Καρδίτσας εκπροσώπησε ο κος Νάκας Ιωάννης (Εξωτερικός συνεργάτης) και την Αναπτυξιακή Καρδίτσας εκπροσώπησαν η κα Αντωνίου Αγορίτσα (Υπεύθυνη έργου 2ISECAP) και ο κος Σακελλαρίου Ευάγγελος (Γενικός Διευθυντής ΑΝ.ΚΑ Α.Ε).

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης 04/05/2023 πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του εταιρικού σχήματος σχετικά με την οργανωτική δομή των τοπικών «Ζωντανών Εργαστηρίων» από κάθε χώρα-εταίρο, τις έως τώρα ενέργειες και δράσεις, καθώς και εκείνες που έχουν προγραμματιστεί έως τον Σεπτέμβριο του 2023,στο πλαίσιο των συμμετοχικών διαδικασιών για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα.

Ο κος Νάκας Γιάννης παρουσίασε την έως τώρα δράση του Δήμου Καρδίτσας πάνω στην πράσινη μετάβαση θέτοντας τους στόχους και τις απαραίτητες δράσεις μετριασμού, όπως προωθούνται μέσα από το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), τα οποία κατατέθηκαν από το Δήμο Καρδίτσας ήδη από το 2021.

Η κα Αντωνίου Αγορίτσα επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των «Ζωντανών Εργαστηρίων» που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα στην πόλη της Καρδίτσας, στα οποία συζητήθηκαν οι δράσεις και τα σχέδια που έχουν αναπτυχθεί και υλοποιούνται από τοπικούς φορείς και ομάδες της Καρδίτσας, παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και ο σημαντικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, παρουσιάστηκε η εξέλιξη του 3ου «Ζωντανού Εργαστήριου» ως «ομάδα εστίασης» με θέμα τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, κατά το οποίο γνωστοποιήθηκαν στους φορείς τα μέτρα που προωθούνται μέσα από το ΣΒΑΚ, ώστε να συζητηθούν, να αξιολογηθούν και να αναθεωρηθούν μέσα από τη συμμετοχική δέσμευση των φορέων.

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης 05/05/2023κατά την επισκόπηση του έργου από την κα Γιαννούλη Ιωάννα(Συντονίστρια έργου 2ISECAP), δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τα επόμενα στάδια υλοποίησης, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν από διακρατικούς εταίρους καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν την ενεργειακή μετάβαση κάθε χώρας. Επιπλέον, από τον κο Τουρκολιά Χρήστο (Εξωτερικός συνεργάτης του ΚΑΠΕ)έγινε αναφορά στους οργανισμούς τόσο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στους οποίους μπορεί να προωθηθεί το έργο και με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Τέλος, συζητήθηκε η οργάνωση της επόμενης Διακρατικής Συνάντησης το Σεπτέμβριο του 2023,και οι επόμενες ενέργειες του εταιρικού σχήματος στο πλαίσιο του επικοινωνιακού πλάνου τουέργου2ISECAP.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Ανατροπές στα επιδόματα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Ανατροπές στα επιδόματα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Νέα κριτήρια χορήγησης και αλλαγές σε επίδομα ανεργίας, παιδιού, ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στέγασης …
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του eΕΦΚΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του eΕΦΚΑ

Επιδοτούμενες διακοπές για συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ – Αιτήσεις από 15 Ιουλίου 2024 …
Καύσωνας προκαλεί στρέβλωση σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα

Καύσωνας προκαλεί στρέβλωση σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα

Διακοπή δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Πάτρας – Ρίου λόγω υψηλών θερμοκρασιών …
Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Μπαταβάνη

Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Μπαταβάνη

Κηδεύουμε την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Ελευθερία Χαρ. Μπαταβάνη, σε ηλικία 78 ετών …