Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O Δήμος Σοφάδων δίπλα στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες

Ο Δήμος Σοφάδων προσφέρει στους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες κατοίκους και γενικότερα στις ευπαθείς ομάδες την υπηρεσία «Μείνε σπίτι και επικοινώνησε μαζί μας – Είμαστε δίπλα σου».

Σκοπός της υπηρεσίας είναι  να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και να επιλύονται ζητήματα της καθημερινότητας και απευθύνεται:

-ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 67 ΕΤΩΝ

– Α.Μ.Ε.Α.

– ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ (ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΒΗΤΗ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑ- ΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ

Στο εξής, οι υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων θα βοηθούν ηλικιωμένους, ηλικιωμένες ή όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης για πολλές και διαφορετικές ανάγκες τους.

Με ένα απλό τηλεφώνημα σε ένα από τα: 2443353715, 244335305, 2443353308, το προσωπικό του Δήμου θα αξιολογεί το αίτημα και θα δίνει λύσεις σε θέματα, όπως αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο κ.α. Αναλυτικά:

-ΠΑΡΟΧΕΣ

-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

-ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

-ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

-ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Δ.Ε.Κ.Ο ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ

Επίσης διατίθεται και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] για τον ίδιο σκοπό,  ενώ λειτουργεί και γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 2443 3 53250.

Σε δήλωσή της σχετικά με τις νέες υπηρεσίες η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση -Δεδιλιάρη τονίζει:

«Με το σύνθημα “Μείνε σπίτι και επικοινώνησε μαζί μας – Είμαστε δίπλα σου” ο Δήμος Σοφάδων στέκεται έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι μόνοι τους, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές υποχρεώσεις ή χρειάζονται φροντίδα.

Σταθερός στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών που φέρνει το δήμο δίπλα στον πολίτη, κοντά του. Υπηρεσίες και δράσεις μάλιστα που θα μείνουν ως παρακαταθήκη και μετά την πανδημία.

Η Δημοτική Αρχή Σοφάδων, στέκεται δίπλα στους δημότες παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και ενισχύοντας τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ με την έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση του προσωπικού, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Ο Δήμος Σοφάδων απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων και κυρίως της χρήσης μάσκας και της τήρησης αποστάσεων με ταυτόχρονη αποφυγή του συγχρωτισμού. Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας δεν έχουν αστερίσκους ή εξαιρέσεις. Ακολουθούμε μόνο τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και όχι την προσωπική μας κρίση.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και δύναμη!»

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή