Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο δήμος Τρικκαίων αποκτά δίκτυο μονοπατιών στον Κόζιακα

Κατατίθεται προς έγκριση για χρηματοδότηση η σχετική μελέτη – Ποια μονοπάτια προβλέπονται

Πρόσω ολοταχώς για έγκριση και υλοποίηση προχωρά το έργο της δικτύωσης μέσω μονοπατιών του Κόζιακα. Η σχετική μελέτη ήδη έχει γίνει και κατατίθεται προς έγκριση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα που προκήρυξε προ μηνών το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Με βάση τη μελέτη που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Τrikalanews.gr, η οποία φέρει τον τίτλο «Ακολουθώντας τα χνάρια του Ασκληπιού», θα δημιουργηθούν πεζοπορικές διαδρομές με σημεία αναφοράς που θα περιλαμβάνουν το Πρίνος, το Ψηφιακό Ασκληπιείο, το Γοργογύρι, το Ξυλοπαροικο, την Κόρη, το Καταφύγιο Κόζιακα, και το χωριό Πρόδρομος.  Το συνολικό μήκος των διαδρομών θα είναι 33,6 χιλμ.

Παράλληλα, προβλέπονται πέντε ποδηλατικές διαδρομές, συνολικού μήκους 11 περίπου χλμ.. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδρομές θα συνδεθούν και με το διεθνές μονοπάτι Ε-4 που αποτελεί ένα τα πλέον αγαπημένα και γνωστά μονοπάτια των πεζοπόρων διεθνώς. Με την έγκριση της μελέτης και την υλοποίησή της, ο δήμος Τρικκαίων μπαίνει επισήμως στον διεθνή πεζοπορικό χάρτη με πολλαπλά οφέλη για όλη την περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι επιπρόσθετα των τεχνικών έργων προβλέπεται και υποέργο για την προβολή και την ανάπτυξη δράσεων σε όλη την περιοχή. Συγκεκριμένα έχει κατατίθεται επίσης μελέτη για την επικοινωνιακή ταυτότητα του προορισμού, την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, τη σύνταξη και αναπαραγωγή άρθρων, το σχεδιασμό ιστοσελίδας, τη καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σχεδιασμό διαδραστικού χάρτη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών & βιωματικών δράσεων για τους χρήστες των διαδρομών, τη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή σε κλαδική έκθεση τουρισμού, καθώς και τη διοργάνωση fam trips.

Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός των παρεμβάσεων: Η ανάπτυξη και η προβολή δικτύου πεζοπορικών και δασικών ποδηλατικών μονοπατιών στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων, με κριτήριο τις βέλτιστες εθνικές και διεθνείς πρακτικές πεζοπορίας και ποδηλασίας, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στην προσέλκυση επισκεπτών, πεζοπόρων και ποδηλατών αλλά και ταυτόχρονα, εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι σχεδιαζόμενες διαδρομές, με την καταγραφή και τη βελτίωση της βατότητάς τους και την κατάλληλη σήμανση, θα αποτελέσουν κύριο στοιχείο της ανάδειξης του τοπικού πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της περιοχής. Το σύνολο των προτεινόμενων παρεμβάσεων θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εναρμονισμένη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με το υφιστάμενο τοπίο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή