Ο Δήμος Τρικκαίων εκπαιδεύεται να εξυπηρετεί πολίτες με αναπηρία

Την εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία, την ουσιαστική δηλαδή προσέγγιση της βέλτιστης εξυπηρέτησης όλων, προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων. Μέσω ενός σεμιναρίου που υλοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοστατεί στην προσπάθεια να υιοθετηθεί και στις δημοτικές υπηρεσίες, η νέα, σύγχρονη οπτική, αυτή της συμπεριληπτικής νοοτροπίας. Δηλαδή, των προσπαθειών που θα συμβάλλουν στην ισότιμη διαχείριση ανάπηρων επωφελούμενων, για έναν Δήμο με περισσότερο ανθρώπινο πρόσωπο, στην πράξη και επί απτών ζητημάτων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της e-trikala ΑΕ, GiSeMi hub, από τη «Με Άλλα Μάτια» αμκε. Ο πρόεδρός της, ο τυφλός Δικηγόρος κ. Βαγγέλης Αυγουλάς στην εισαγωγική του ομιλία, ανέπτυξε στους/στις δεκάδες εργαζόμενους/ες του Δήμου Τρικκαίων τους βασικούς στόχους του σεμιναρίου. Καλωσορίζοντας τους εισηγητές και τα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Σοφία Αλεστά, έδωσε έμφαση ακριβώς στην προσπάθεια του Δήμου, να «αγκαλιάσει» συνολικότερα τους πολίτες με αναπηρία, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση σε ισότητα στην πράξη.

Ακολούθησε η πραγματοποίηση του σεμιναρίου, από τα στελέχη τής «Με Άλλα Μάτια», ανά αναπηρία (πχ. βαρηκοΐα, κινητικές δυσκολίες, προβλήματα όρασης, αυτισμός), με ειδική ανάλυση των κατά περίπτωση τρόπων διευκόλυνσης των πολιτών στην εξυπηρέτησή τους με βάση συγκεκριμένα βήματα από την πλευρά των υπαλλήλων. Επίσης έγινε πρακτική επίδειξη των τρόπων συμπεριφοράς και επίλυσης προβλημάτων προς πολίτες με αναπηρία.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Τραγωδία στην Πάτρα: Έχασε τη ζωή της έγκυος 38χρονη και το αγέννητο μωρό της

Μία οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όταν μια 38χρονη γυναίκα που ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα υπέστη τρεις ανακοπές καρδιάς …
Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ από την εφορία για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Οι φορολογούμενοι που δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους εγκαίρως απειλούνται με βαριά πρόστιμα και προσαυξήσεις …
Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Καταστροφές στο κοιμητήριο του Γριζάνου από την κακοκαιρία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή σήμερα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κοιμητήριο του Γριζάνου …