Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Δήμος Τρικκαίων επιμορφώνει τα στελέχη του για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών 

Την πεποίθηση πως η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών επιτυγχάνεται και μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης – εκπαίδευσης των υπαλλήλων, σηματοδότησε η «αποφοίτηση» υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων από σχετικό πρόγραμμα. Επρόκειτο για το πρόγραμμα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης στελεχών με τίτλο «Ηγεσία & Διοίκηση Ομάδων», με την απονομή των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης να πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι «αυτός ο νέος κύκλος επικοινωνίας δηλώνει την ανάγκη για αλλαγές του τρόπου λειτουργίας του Δήμου, σε μια κοινωνία που αλλάζει». Και σημείωσε ότι η θετική εικόνα για τον Δήμο Τρικκαίων προέρχεται και από την κοινή πεποίθηση πως οι υπηρεσίες εργάζονται και συνεργάζονται «βρίσκοντας τρόπους για να δίνουν λύσεις και να υλοποιούν δράσεις και όχι προσπαθώντας να τα αποφύγουν.

Το πρόγραμμα
Στο πρόγραμμα μετείχαν 43 προϊστάμενοι διευθύνσεων και τμημάτων του Δήμου Τρικκαίων, για 11 εβδομάδες (διά ζώσης ή εξ αποστάσεως λόγω μέτρων για τον κορονοϊό), σε ένα πλήθος αντικειμένων, όπως «Ο Manager ως Coach», «Αποτελεσματική Επικοινωνία», «Διοίκηση με στόχους», «Διαχείριση χρόνου», «Ανάθεση εργασιών», «.Διαχείριση συγκρούσεων» κ.α.

Μόνο καλά λόγια για τον δημόσιο τομέα

Ο τρικαλινός κ. Γιώργος Μπαμπαλιάρης, Learning & Development Partner της Optimal HR Group, που υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (δωρεάν για τον Δήμο Τρικκαίων), επεσήμανε ότι «Τα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από στελέχη ιδιωτικών εταιρειών. Έχουν όρεξη, ενδιαφέρον, πάθος, δίψα για μάθηση και το μόνο που χρειάζονται, είναι συστηματική αναγνώριση, παρακίνηση και ένα πλαίσιο που να τους επιτρέπει να αναδεικνύουν τις δεξιότητες και την αγάπη που έχουν για αυτό που κάνουν. Τελικά, το δημόσιο είναι εξίσου αποτελεσματικό με τον ιδιωτικό τομέα».
Ο ίδιος ερωτηθείς, έδωσε έμφαση στην ανάγκη εξειδίκευσης, συγκεκριμενοποίησης και

«Θετικότατο αποτέλεσμα»
Μιλώντας για το πρόγραμμα, τρία στελέχη υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων τόνισαν:

Φωτεινή Κρύου (τμήμα Οργάνωσης και Διοικητικής Υποστήριξης Δ/νσης Ανταποδοτικών Υπηρεσιών):  «Για πρώτη φορά ήρθαμε σε επαφή τόσοι πολλοί συνάδελφοι, αποκτώντας εφόδια για να συνεργαζόμαστε σε κλίμα θετικό και ουσιαστικό: κάτι που είναι ανεκτίμητο για όλους, πολίτες και υπαλλήλους».

Δώρα Μπαρσούκη (Αυτοτελές Γραφείο Νομικής Υποστήριξης): «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνέβαλε στην αύξηση των εφοδίων προς τα στελέχη του Δήμου, καθιστώντας μας ικανότερους/ες για να δίνουμε λύσεις σε ζητήματα, να συνεργαζόμαστε, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, τόσο σε ενδοϋπηρεσιακό επίπεδο, όσο και, κυρίως, σε σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Νίκος Μπατατέγας (προϊστάμενος τμήματος Παιδείας): «Ήταν πολύ σημαντικό, ειδικά σε σχέση με την αναβάθμιση της επικοινωνίας μεταξύ των συνάδελφων. Αυτή η βελτίωση, συμβάλει ήδη και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών».

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή