Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε τον Κώστα Κατσαρό

Ο Κώστας Κατσαρός, τ. γενικός διευθυντής του Δήμου και επί χρόνια διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών, τιμήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2022 από τον Δήμο Τρικκαίων. Σε μια λιτή μεν, έμπλεη μηνυμάτων και μνήμης, δε, τελετή, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Κατσαρό «για την 35ετή, πολύπλευρη, άοκνη και πολύτιμη συνεισφορά του στη λειτουργία του Δήμου Τρικκαίων».

Ο κ. Παπαστεργίου ανέτρεξε σε προσωπικές θύμησες από τον κ. Κατσαρό, χαρακτηρίζοντάς τον, δε, ως «δεύτερο πατέρα». Εδωσε έμφαση στην προσφορά του στα έργα του Δήμου Τρικκαίων από το 1975 και εντεύθεν, καθώς και στην παρουσία του ως γενικού διευθυντή του Δήμου (η θέση δεν υφίσταται ήδη από το 2010). Αναφέρθηκε, δε, στη βιβλιογραφική του προσφορά, με το έργο του «Εργοτεχνική Ιστορία των Τρικάλων» και στις λογοτεχνικές του ανησυχίες.

Ο κ. Κατσαρός, καθήμενος ξανά στα έδρανα του Σώματος, ανέτρεξε στην πρόσληψή του στον Δήμο Τρικκαίων στις 23 Απριλίου 1975, λίγο πριν την ορκωμοσία των πρώτων μετά τη δικτατορία εκλεγμένων δημοτικών αρχών, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.

Αναφέρθηκε στις επιρροές του για την κατασκευή της αίθουσας που φιλοξενεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προηγηθείσα βράβευση αθλητών/τριών από το Κληροδότημα Παληχώρη, ως «την καλύτερη τελετή που βίωσα στο Δημαρχείο», αιτιολογώντας τη, με τη σύζευξη και συνάντηση διαφορετικών γενεών.

Ακολούθως και ο ίδιος αναφέρθηκε στο βιβλίο του, με την υπόμνηση της πορείας του Δήμου Τρικκαίων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Κώστας Κρεμμύδας τον χαρακτήρισε ως «θρύλο», ο Γιώργος Καΐκης ως «τον ευγενή κύριο Κώστα», ενώ παρέμβαση έκανε ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης και η νυν διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή