Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο εφιάλτης του ίντερνετ ακούει στο όνομα Jonathan Galindo

Φρίκη και τρόμο προκαλεί, πλέον, το όνομα Jonathan Galindo αφού η διαδικτυακή αυτή παγίδα θανάτου οδήγησε σε αυτοκτονία ένα 15χρονο από το Κερατσίνι.  

Ωστόσο, η λύση αυτού του γρίφου από την Αστυνομία γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι πίσω από το όνομα αυτό δε κρύβεται μόνο ένας άνθρωπος, αλλά πολλοί. 

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως “Jonathan Galindo” είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms. 

Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου. 

Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά αβλαβείς, όπως ζητούν στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία». 

Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται πιο επικίνδυνες, όπως η αναθέτουν στους παίκτες να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου. 

Το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους κάτι που έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των γονιών ανηλίκων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή