Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ερντογάν, ο σεισμός στην Τουρκία και τα καθρεφτάκια στη Μέρκελ

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη νύχτα την Τουρκία, με τα δεκάδες θύματα, τον άγνωστο αριθμό εγκλωβισμένων Τούρκων στα ερείπια των σπιτιών τους και τους εκατοντάδες τραυματίες, δε μπόρεσε να λυγίσει τον Ταγίπ Ερντογάν και να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο και καλή διάθεση. Αρνήθηκε κατηγορηματικά τη βοήθεια που του πρότεινε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμες οι ελληνικές ομάδες διάσωσης της ΕΜΑΚ, να συνδράμουν στην έρευνα και διάσωση εγκλωβισμένων στα ερείπια.

Με τη σκληρή και απάνθρωπη αυτή στάση του, απέναντι στους πολίτες του, γιατί αυτοί πλήττονται από αυτή την άρνηση, όπου δε δέχεται να τον βοηθήσει η πιο έμπειρη και αποτελεσματική ομάδα διάσωσης της Ευρώπης, όπως έχουν παραδεχθεί όλοι οι Ευρωπαϊκοί φορείς, προτιμά να καταδικάσει σε θάνατο Τούρκους πολίτες, παρά να δείξει στο γείτονά του, ότι τον έχει ανάγκη. Με την άρνησή του αυτή, θέλει να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την εχθρική του στάση απέναντι στην Ελλάδα. Αποφεύγει να δεχθεί κάθε βοήθεια, για να μην αφήσει ούτε μια μικρή χαραμάδα εκτόνωσης της έντασης ή προσωρινής αναστολής της επιθετικής ρητορικής του απέναντι στη χώρα μας.

Δεν θέλει να πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης σε καθημερινή βάση που επιχειρεί εδώ και καιρό, όπου κάθε φορά εμφανίζεται να ζητάει και κάτι ακόμα, προκειμένου δύο πράγματα να συμβούν.

Το ένα είναι να σύρει την Ελλάδα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, με ένα πακέτο διεκδικήσεων και με δεδομένο ότι δεν είναι κάποιο δικαστήριο αγγέλων, αλλά διαβόλων με πολιτικά κίνητρα και επιρροές από τις μεγάλες δυνάμεις, και γι’ αυτό ελπίζει ότι κάτι θα κερδίσει χωρίς κόπο και χωρίς ρίσκο. Αλλά ακόμα κι αν δεν κερδίσει τίποτα, θα έχει οδηγήσει την Ελλάδα να συζητάει για πακέτο θεμάτων και όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα που δέχεται σήμερα.

Το δεύτερο σενάριο είναι, να πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα, με το πρόσχημα ότι δεν δέχεται να συζητήσει το πακέτο των θεμάτων που βάζει η Τουρκία, άρα οι διαφορές πρέπει να λυθούν με τα όπλα, αφού δεν δέχεται να πάει στη Χάγη.

Ήρθε όμως η φύση να δείξει τη σκληρή πραγματικότητα και να χτυπήσει την Τουρκία ο εγκέλαδος και η Ελλάδα εμφανίζεται αλληλέγγυα δείχνοντας δείγματα καλών προθέσεων και καλής γειτονίας και του χαλάει το διαβολικό σενάριο που έχει καταστρώσει εδώ και τόσο καιρό. Δεν θέλει ο Ερντογάν να χάσει χρόνο και να κάνει βήματα πίσω, γι’ αυτό και αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε προσφορά από την Ελληνική πλευρά κι ας χαθούν και μερικές δεκάδες ανθρώπινες ζωές Τούρκων πολιτών. Ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς ετούτη την ώρα. Εξ’ άλλου θεωρεί ότι ήδη βρίσκεται σε πόλεμο και είναι γεγονός κάτι τέτοιο με την όλη στάση του. Έχει ξεκινήσει τον ανορθόδοξο πόλεμο με τη χώρα μας εδώ και καιρό, στέλνοντας καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, με σκοπό να σφίξει τη θηλιά στο λαιμό μας, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε λογής, που ψάχνουν άλλοι να σωθούν από τον πόλεμο στη χώρα τους, άλλοι να γλιτώσουν από την κλιματική αλλαγή στα μέρη τους, άλλοι που αναζητούν έναν καλύτερο τόπο για να ζήσουν κι άλλοι για να οργανώσουν ομόθρησκους και να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη, με απώτερο σκοπό να της αλλοιώσουν τους θρησκευτικούς και φυλετικούς πληθυσμούς της.

Όσο για τους νεκρούς στην Τουρκία από το σεισμό, θα χρεώσει τα θύματα στον αριθμό των θυμάτων πολέμου για το καλό της Γαλάζιας πατρίδας, όπως ονειρεύεται για τη χώρα του.

Για μια ακόμη φορά, ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πόσο αδίστακτος είναι, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Στο πλευρό του έχει και τα τσιράκια του, τον υπουργό εξωτερικών και τον υπουργό άμυνας, που συμπεριφέρονται σαν αντίλαλος του Τούρκου προέδρου.

Μετά κι από αυτή την στάση, μπορεί να αντιλαμβάνεται κανείς, που οδηγεί τα πράγματα ο Τούρκος πρόεδρος και η παρέα του στενού του κύκλου. Όλα δείχνουν πως το 2020, θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή να αντιδράσουμε στο θρασύ και αιμοσταγή γείτονά μας, ο οποίος έδειξε την αλαζονεία του και στην Γερμανίδα Καγκελάριο που έσπευσε να τον επισκεφθεί για να διασφαλίσει από τη μεριά της, την ομαλή πορεία των Γερμανικών συμφερόντων στην Τουρκία, αφού οι επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα από Γερμανικούς κολοσσούς, είναι τεράστιες. Επίσης ήθελε να του υπενθυμίσει το λόγο για τον οποίο υπέκυψε στις πιέσεις του Ερντογάν και απέκλεισε την Ελλάδα από τη συνάντηση του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης.

Ο Ερντογάν  από τη μεριά του την τρολάρισε, χαρίζοντάς της καθρεφτάκια, όπως έκαναν κάποτε οι Ευρωπαίοι στους ιθαγενείς Ινδιάνους της Αμερικής, για να τους ξεγελάσουν. Κι εκείνη το πήρε σαν χαρούμενο παιδί και το επιδείκνυε στις κάμερες, χωρίς να αντιληφθεί την κοροϊδία του Τούρκου προέδρου και το συμβολισμό του δώρου που της έκανε.

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή