Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Φώτης Σερέτης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Σε δήλωση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας επισημαίνονται τα εξής:

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου του 2023 συμπίπτει με τη συμπλήρωση της 75ης επετείου από την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας δίνεται το έναυσμα για μία αναδρομή σε σημαντικούς σταθμούς της δημόσιας υγείας των 75 χρόνων προσπάθειας για την προστασία του αγαθού της υγείας για όλους.

Η αναδρομή περιλαμβάνει επιστημονικά επιτεύγματα που αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της ανθρωπότητας, ιατρικές επιτυχίες και παγκόσμιες εκστρατείες άξιες μνημόνευσης στον έλεγχο των λοιμώξεων, στη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας, στην παρακολούθηση και εξάλειψη των μεταδοτικών και των μη μεταδοτικών ασθενειών.

Από τη δεκαετία του 1950 με την ανάπτυξη από τον Jonas Salk του πρώτου εμβολίου, την εκρίζωση της ευλογιάς, την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, την ανακάλυψη του ιού HIV και την πρόληψη της εξέλιξης του AIDS έως την τελευταία παγκοσμίως κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19, διαφαίνεται η μεγαλειώδης προσφορά της δημόσιας υγείας στην ανθρωπότητα.

Τα επιστημονικά επιτεύγματα έχουν αποτρέψει τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών παγκοσμίως, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποφυγή 1,5 εκατομμυρίων παιδικών θανάτων μετά από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας.

Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κοιτάζοντας μπροστά, στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στη βελτίωση του επιπέδου υγείας, στην επιτυχή αντιμετώπιση των σοβαρών μελλοντικών προκλήσεων υγείας, παρέχοντας τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης σε όλους. Προσβλέπει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στο βρεφικό, παιδικό, εφηβικό και ενήλικο πληθυσμό από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας για την προστασία της σωματικής, ψυχικής, πνευματικής και κοινωνικής υγείας για όλους».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή