Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Γεν.Πρόξενος της Κίνας επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατρι-αρχείο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, ο Γενικός Πρόξενος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Πόλη, κύριος CuiWei.

O κ.Wei, ο οποιος είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που επισκέπτεται την Ιερή Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της ζωής και των πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Θρόνου. Επίσης, ο κ.Γενικός ενημερώθηκε για την πνευματική δραστηριότητα που αναπτύσει η Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ,η οποία, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, μεριμνά για την διαποίμανση και ενίσχυση των Ορθοδόξων πιστών που διαβιούν εκεί. Ο κ.Weiαπό την πλευρά του ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την θρησκευτική και κοινωνική ζωή στην Κίνα και είπε ότι θα χαρεί να τον δει να επισκέπτεται την χώρα του.

Αμέσως μετά, ο κ.Wei, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Διάκονο Ιάκωβο, επισκέφθηκε τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία του και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή