Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο γρίφος της 21ης Μαΐου: Πάνω από 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Έναν μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και στις μετρήσεις η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 20%.

Δημοσκόποι σημειώνουν πως ένα τέτοιο ποσοστό είναι τεράστιο όταν παρατηρείται 30 ημέρες πριν τις κάλπες και αναζητούν τα αίτιά του, αλλά και τη μελλοντική εκλογική συμπεριφορά του.

Σε focus group που πραγματοποιούνται η αδιευκρίνιστη ψήφος κατανέμεται περίπου αναλογικά στα μεγάλα κόμματα, πλην όμως ενδιαφέρον εμφανίζει το εξής εύρημα: Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα τους είναι ευκολότερο να επιστρέψουν σε αυτό από ό,τι οι ψηφοφόροι που έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Μετά την τραγωδία των Τεμπών φέρεται το ρήγμα τμήματος ψηφοφόρων της ΝΔ με το κόμμα τους να είναι σημαντικό, ακόμα και αν μεγάλο μέρος τους δεν διαβαίνει τον Ρουβίκωνα, ζητώντας αλλαγή και υπερψηφίζοντας το αντίπαλο δέος Μητσοτάκη, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή, κινδυνεύει με επανάληψη ενός «νέου 2009», όπου ο Κώστας Καραμανλής έχασε από τον Γιώργο Παπανδρέου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά λόγω της αποχής των «γαλάζιων» ψηφοφόρων από την κάλπη! Πολύ περισσότερο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την ελαφρά τροποποίηση της θέσης του το τελευταίο διάστημα, επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης από τις κάλπες της 21ης Μαΐου γιατί θέλει να κάψει την απλή αναλογική!

Το μέγαρο Μαξίμου, πάντως, πέραν της τιμωρητικής ψήφου, ανησυχεί ιδιαίτερα και για τη «χαλαρή» ψήφο, την ψήφο δηλαδή με χαρακτηριστικά ευρωεκλογών. Από τη στιγμή που δηλώνει πως από τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν θα βγει κυβέρνηση, είναι φανερό πως ο ψηφοφόρος νοιώθει πιο άνετα να στείλει μηνύματα προς την κυβέρνηση για τις πράξεις και τις παραλείψεις της…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή