Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο κ. Αποστολάκης υπουργός ποιας κυβέρνησης είναι εντέλει; Της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ;..

Η αρχική συμφωνία Αποστολάκη και η… κωλοτούμπα μετά τις έντονες πιέσεις και τις κατηγορίες περί αποστασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφεραν πολιτικό σεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επικοινωνία με τον πρώην υπουργό έγινε στις αρχές της προηγούμενης εβομάδας, όπου του προτάθηκε η θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αποστολάκης, όχι μόνο δεν αρνήθηκε, αλλά φέρεται να ξεκίνησε τη συζήτηση θέτοντας τους δικούς του όρους.

Ο ίδιος ενημέρωσε μάλιστα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίστηκε από την αρχή αντίθετος σε μία τέτοια προοπτική.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αποστολάκης είχε υποσχεθεί ότι δεν θα αποδεχθεί τη θέση.

Το χρονικό

Τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Σύμφωνα με αυτές στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, ανετέθη το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Αποστολάκη στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, είχε προηγηθεί συζήτηση του κ. Αποστολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγές της Κουμουνδούρου χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για αποστασία.

Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία».

Ο κ. Αποστολάκης φαίνεται να διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι «δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της Δεξιάς». Στη συνέχεια όμως, όπως καταγγέλλουν από την Κουμουνδούρου, ο κ. Αποστολάκης άλλαξε γνώμη «για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει».

«Η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα», είχαν αναφέρει σε ιδιαίτερα δηκτικό ύφος πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και του εύχονταν ειρωνικά «καλή τύχη».

Πώς άλλαξε γνώμη ο Αποστολάκης

Ακολούθησε δήλωση του κ. Αποστολάκη, ο οποίος, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία, ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση καθώς είχε τεθεί ως προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση.

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

ΠΗΓΗ: in.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή