Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο «κακός μας ο καιρός» επηρέασε τα Τρικαλινά εμπορικά καταστήματα

Καταργήθηκαν αλλά συνεχίζουν να εφαρμόζονται …πλαγίως οι Mid Season Sales

Μπορεί οι Mid Season εκπτώσεις να καταργήθηκαν μετά από επανειλημμένα αιτήματα των εμπορικών συλλόγων της περιφέρειας, ωστόσο …οι προσφορές που βαφτίζονται εκπτώσεις από τις αλυσίδες καταστημάτων κυρίως, καλά κρατούν προβληματίζοντας τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων.

Όπως αναφέρει στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος του ΕΣΤ Χρήστος Μπλουγούρας, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν είχαν το αποτέλεσμα που προσδοκούσε ο κλάδος προτάσσοντας στο αρμόδιο υπουργείο την κατάργησή τους όπως και έγινε. Από εκεί και πέρα όμως, έχει απελευθερωθεί και χαλαρώσει το καθεστώς που αφορά τις προσφορές. «Αυτό που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το ξεχείλωμα των προσφορών. Αυτό που πραγματικά θα βοηθούσε είναι οι πραγματικές τιμές των προϊόντων να είναι χαμηλές.

Ωστόσο, θα πρέπει οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι ο εκάστοτε καταστηματάρχης πρέπει να αποδεικνύει ότι οι προσφορές που προβάλει ισχύουν. Αυτό γίνεται σε σύγκριση με την τιμή της διάθεσης του προϊόντος ένα μήνα πριν».

Οι καταναλωτές έχουν πλέον και ελεγκτικό ρόλο λοιπόν ενώ μπορούν να προβούν σε καταγγελίες και ηλεκτρονικά προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές (εδώ).

Όσον αφορά στην κίνηση στα καταστήματα, ο καιρός μαζί με τα διαθέσιμα εισοδήματα που όλο και περιορίζονται συνέδραμαν ανασταλτικά. «Κινηθήκαμε αρκετά καλά την τελευταία εβδομάδα του Πάσχα. Ωστόσο, ο καιρός που επικρατεί σε βοηθάει στο να αισθανθούμε ότι άλλαξε η σεζόν με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην προβαίνει σε νέες αγορές. Από εκεί και πέρα βέβαια, ο πληθωρισμός είναι ο μεγάλος μας εχθρός με τον κόσμο να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε βασικές ανάγκες αφήνοντας στην άκρη οτιδήποτε άλλο» μας επισημαίνει τονίζει ο πρόεδρος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή