Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο «Καταφυγιώτης» πήγε Πνευματικό Κέντρο

Επί χρόνια, τα έργα του μεγάλου εικαστικού Μενέλαου Καταφυγιώτη, ήταν το φόντο όπου η Δημοτική Φιλαρμονική έκανε τις πρόβες της στο κτίριο της Δωροθέας Σχολής. Μετά τα έργα ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου, τα έργα «αποκαθηλώθηκαν» με σκοπό σιγά σιγά να πάρουν το δρόμο προς τη Δημοτική Πινακοθήκη που θα δημιουργηθεί στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ. Μέχρι πότε βέβαια θα χρειαστεί να περιμένουν είναι άγνωστο…

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, θέλησε να μη στερήσει από το Τρικαλινό κοινό την επαφή με έργα του μεγάλου δωρητή και ζωγράφου της πόλης.

Έτσι, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr μετέφερε στο Πνευματικό Κέντρο κάποιους πίνακες αλλά και γλυπτά όπου μπορεί ο καθένας να τα θαυμάσει. Μάλιστα έχει τοποθετηθεί και αντικλεπτικός μηχανισμός για λόγους ασφαλείας.

Μαζί με τα έργα του Μ. Καταφυγιώτη, υπάρχει και ο επιβλητικός πίνακας του Χρίστου Καρρά στην είσοδο της αίθουσας εκδηλώσεων, ο οποίος θα μείνει εκεί μόνιμα.

Φυσικά, δεν ξεχνούμε τα μεγαλειώδη έργα του Μ. Καταφυγιώτη στο δημαρχείο και δη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου όπου και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται η αγάπη του καλλιτέχνη για την γενέτειρά του. Ελπίζουμε, να αποδώσουμε με την δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης την τιμή που του άξιζε, έστω και τώρα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή