Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τη χώρα» τόνισε ο Τσακαλώτος από τα Τρίκαλα

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε μια σειρά επαφών στο πλαίσιο της επίσκεψής του και παρέθεσε Συν. Τύπου

Με διάθεση απολογισμού των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κριτικής της παρούσας πολιτικής από τη ΝΔ εμφανίστηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που βρίσκεται στα Τρίκαλα, προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο».

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως το βιβλίο αποτελεί έναν απολογισμό της πορεία του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των διαπραγματεύσεων και προσπαθεί να δώσει σοβαρές απαντήσεις με αυτοκριτική εκεί που χρειάζεται.

Αναφερόμενος ο ίδιος στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «προσπαθήσαμε, κάναμε και λάθη, είχαμε και μεγάλες επιτυχίες, βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο, εξασφαλίσαμε ένα μαξιλάρι για ασφάλεια, ρυθμίσαμε το χρέος, αλλά ότι κάναμε, το κάναμε με ματιά στην κοινωνία και στον κόσμο που μας υποστήριζε. Αυτή η υπόσχεση είναι και για το μέλλον. Να ξέρει ο κόσμος ότι και μια «δεύτερη φορά αριστερά», μια προοδευτική κυβέρνηση θα προσπαθήσει, αλλά πάντα με μέριμνα τον κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί από τις κρίσεις τη μία μετά την άλλη».

Σε ότι αφορά δε τις επερχόμενες εκλογές και την ενδεχόμενη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως «κάθε κόμμα θέλει να πάει όσο καλύτερα μπορεί. Άλλο θα είναι το ερώτημα μετά τις εκλογές εάν θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα υπάρχει και η λαϊκή πίεση των ανθρώπων που υποστηρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα».

Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο, τόνισε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη», οι δυσκολίες παραμένουν στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και η νυν κυβέρνηση «φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα από τις κρίσεις που βίωσε και βιώνει η χώρα».

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας όπου συνομίλησε με τα μέλη του ΔΣ για καίρια ζητήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος ενώ δεν παρέλειψε να βρεθεί ανάμεσα στους συμπολίτες μας στη λαϊκή αγορά Τρικάλων, καταγράφοντας τις δυσκολίες που βιώνουν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές.

 

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή