Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο κορυφαίος εκπαιδευτής επαγγελματιών της άσκησης παγκοσμίως είναι Έλληνας!

Ο Αλέξης Μπατρακούλης γράφει ιστορία για 2η συνεχή χρονιά κατακτώντας άλλο ένα «Όσκαρ» μετά το περσινό του κορυφαίου προσωπικού γυμναστή.

 Ο Αλέξης Μπατρακούλης είναι ο Έλληνας γυμναστής που έχει κάνει την παγκόσμια επαγγελματική κοινότητα του Fitness να ασχολείται μαζί του τα τελευταία χρόνια και να παρακολουθεί με απόλυτο σεβασμό τα κατορθώματα και τις διακρίσεις του, με αποκορύφωμα τις δύο συνεχόμενες διεθνείς βραβεύσεις του από τον IDEA που αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό οργανισμό Fitness στον κόσμο τα τελευταία 40 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Μπατρακούλης το 2018 τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου Προσωπικού Γυμναστή (Personal Trainer) στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια ως ο πρώτος μη Αμερικανός που λαμβάνει αυτήν την παγκόσμια διάκριση. Φέτος ανακηρύχθηκε ο πιο καινοτόμος εκπαιδευτής επαγγελματιών του Fitness παγκοσμίως από τον ίδιο οργανισμό. Το συγκεκριμένο βραβείο αναγνωρίζει το διεθνές έργο των κορυφαίων εκπαιδευτών στο παγκόσμιο στερέωμα, τιμώντας έτσι την πορεία τους στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και συνεχιζόμενης κατάρτισης στο ευρύτερο πεδίο της άσκησης για υγεία, απόδοση και ποιότητα ζωής.

Πρόκειται για άλλο ένα «Όσκαρ» των επαγγελματιών του Fitness που απονέμεται για δεύτερη χρονιά στην τελετή έναρξης του Ασιατικού συνεδρίου του IDEA στη Σαγκάη της Κίνας. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε ζωντανούς «θρύλους» του Fitness με πολυετή καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο, διεθνή καριέρα, αναγνωρισμένο έργο και πολύ πλούσιο βιογραφικό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αλέξης Μπατρακούλης είναι ο μόνος στην ιστορία του θεσμού που έχει τιμηθεί με δύο διαφορετικά παγκόσμια βραβεία και μάλιστα σε δύο συνεχείς χρονιές. Η βράβευση αυτή για όσους γνωρίζουν την επαγγελματική πορεία και το ήθος του Αλέξη Μπατρακούλη μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού τα τελευταία 25 χρόνια έχει διαγράψει μια ξέφρενη διαδρομή που χαρακτηρίζεται από αριστεία, καινοτομία, υψηλά πρότυπα και συνεχείς επιτυχίες και διακρίσεις τόσο ως προσωπικός γυμναστής όσο και ως εκπαιδευτής των επαγγελματιών του Fitness. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει προσκληθεί να διδάξει επαγγελματικά σεμινάρια σε θέματα άσκησης και υγείας με έμφαση στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε περισσότερες από 40 χώρες σε τέσσερις ηπείρους.

Για όσους δε γνωρίζουν το βιογραφικό του, ο Αλέξης Μπατρακούλης είναι Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ με ειδικότητα τις «Αθλητικές Δραστηριότητες Κλειστών Χώρων», κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Άσκηση και Υγεία» από το ΤΕΦΑΑ-ΠΘ με διατριβή στην «Άσκηση και Παχυσαρκία», καθώς και Υποψήφιος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ ως μέλος του εργαστηρίου «Φυσιολογίας, Βιοχημείας και Διατροφής της Άσκησης» με διατριβή στην «Άσκηση και Παχυσαρκία». Είναι διεθνώς πιστοποιημένος σε περισσότερες από 20 διαφορετικές ειδικότητες από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως στον τομέα του Fitness (ACE, ACSM, NASM και NSCA). Επιπλέον, αποτελεί διορισμένο μέλος σε Τεχνικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και Διεθνείς Ομάδες Εργασίας και Συμβούλια σε εκπαιδευτικά θέματα του Fitness τόσο στην Ευρώπη μέσω της EuropeActive όσο και στις ΗΠΑ μέσω του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (ACE), του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής (ACSM) και της Αμερικανικής Εταιρείας Μυϊκής Ενδυνάμωσης (NSCA). Η βράβευση αυτή αποτελεί μέγιστη τιμή για την Ελλάδα και τεράστια επιτυχία για τον Αλέξη Μπατρακούλη, ο οποίος θεωρείται πλέον ένας από τους πιο άξιους πρεσβευτές της χώρας στο διεθνές στερέωμα της μαζικής άθλησης και της άσκησης για υγεία, προκαλώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αποδεικνύοντας ότι το πάθος, η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η συνεχής αυτοβελτίωση στο τέλος αποζημιώνονται.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή