Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο κόσμος ζητά από την κυβέρνηση λύσεις και όχι επικοινωνιακά τρικ

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, νομίζω είναι πρωτοφανές για τη χώρα μας. Κάθε εβδομάδα και ένα από τα μέσα ενημέρωσης που εισέπραξε τη μερίδα του λέοντος από τη λίστα Πέτσα, εμφανίζει και ένα νέο γκάλοπ. Τόσα γκάλοπ δεν είχαμε ούτε σε προεκλογικές περιόδους. Μπορεί όλα τα γκάλοπ να δείχνουν τον πρωθυπουργό και το κυβερνών κόμμα να προηγούνται, αλλά πρέπει κανείς να δώσει ιδιαίτερη σημασία, στο γεγονός ότι κάθε βδομάδα μεγαλώνει το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που αποδεικνύει ότι άρχισε η κόπωση του κόσμου και η αμφισβήτηση προς την κυβέρνηση.

Από την άλλη ο πρωθυπουργός, σχεδόν ανά βδομάδα προβαίνει και σε ένα νέο διάγγελμα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει από Έλληνα πρωθυπουργό, να εμφανίζεται με διαγγέλματα προς το λαό τόσο συχνά, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την αξία του το διάγγελμα.

Προφανώς του λένε οι επικοινωνιολόγοι του, ότι αυτό θα του κάνει καλό στην εικόνα του. Μέγα λάθος, πρέπει να τους πει κάποιος. Μόνο φθορά μπορεί να του προκαλέσει η τόση συχνή έκθεση στον κόσμο. Γιατί ο κόσμος θέλει αποτελεσματικές λύσεις και όχι υποσχέσεις και προτροπές. Δεν μπορεί να βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι και να μοιράζει ευθύνες στους πολίτες πρωθυπουργός ή να τους ζητάει να βάλουν κι άλλο πλάτη, την ώρα που διολισθαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να τους χρεώνει το παραμικρό.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι η περίοδος χάριτος πέρασε. Το επόμενο διάστημα δε θα είναι ρόδινο. Τα εμβόλια στη χώρα μας έρχονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να διαγράφεται αβέβαιο το μέλλον των πολιτών και των επιχειρήσεων, αφού δεν θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι μεγάλο ποσοστό του κόσμου.

Η οικονομία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Η φτώχεια έχει χτυπήσει την πόρτα χιλιάδων συμπολιτών μας. Η καταστροφή επιχειρήσεων είναι τεράστια και κανείς δεν γνωρίζει τι τους περιμένει τους επόμενους μήνες. Κανείς δεν γνωρίζει πως θα αποπληρώσει τα συσσωρευμένα χρέη, όσες δόσεις κι αν του κάνουν, γιατί ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.

Εν τω μεταξύ, εδώ και μήνες εκατομμύρια πολιτών καλούνται να τα βγάλουν πέρα, με τα 534€ της αναστολής εργασίας, όποτε αυτά δίνονται ή οι επιχειρηματίες με τα 500 και 1.000 ευρώ της επιστρεπτέας εκ των οποίων τα μισά είναι δανεικά. Η απόλυτη φτωχοποίηση της κοινωνίας. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων γύρισε δεκαετίες πίσω και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα επανέλθει σε ανθρώπινα επίπεδα.

Γι’ αυτό πρέπει να καταλάβουν στο Μαξίμου, πως με γκάλοπ, διαγγέλματα και άλλα παρόμοια επικοινωνία κόλπα, δεν σώζεται η κατάσταση, η οποία δείχνει να είναι ιδιαίτερα ζοφερή και η κοινωνία μοιάζει με καζάνι που βράζει.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή