Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Κώστας Μαντζανάς αποχαιρετά τον Μιχάλη Μπορμπότη

Πολύ πρόωρα έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου προς ξημερώματα Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2023 ο 53χρονος καλός μου φίλος Μιχάλης Μπορμπότης, από ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από κοινούς μας φίλους, ο Μιχάλης είχε βγει με φιλική του παρέα την Παρασκευή το απόγευμα σε μια ταβέρνα των Τρικάλων, για να φάνε και να πιούνε τσίπουρο.

Το βράδυ της Παρασκευής αισθάνθηκε μεγάλη αδιαθεσία, κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο το μετέφερε στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δυστυχώς ο Μιχάλης αργά το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου εξέπνευσε.

Επίσης από κοινούς μας φίλους έμαθα ότι κάποιες μέρες πριν τον θάνατό του είχε αισθανθεί πόνους στο στήθος, επισκέφθηκε ιδιώτη καρδιολόγο γιατρό, η οποία από την εξέταση που του έκανε δεν διέγνωσε κάποιο παθολογικό πρόβλημα και – απορίας άξιον – δεν του συνέστησε να κάνει τις πλήρεις εξετάσεις, ως είθισται (με σκοπό, εάν χρειαζόταν, να πάει για να του βάλουν «μπαλονάκι» και να ζήσει).

Με τον Μιχάλη μας συνέδεε φιλία περίπου 20 χρόνων, αφού και οι 2 μας είχαμε ένα κοινό χόμπυ, το σκάκι. Ο Μιχάλης λάτρευε το σκάκι και ήταν από τους καλύτερους σκακιστές των Τρικάλων, έπαιζε δε και σε επίσημα τουρνουά σκάκι.

Όλα αυτά τα χρόνια που γνωριζόμασταν, είχαμε παίξει αμέτρητες παρτίδες σκάκι μαζί, στις διάφορες καφετέριες των Τρικάλων, τις οποίες η μεγάλη σκακιστική μας παρέα είχε κάνει στέκι. Για το χαρακτήρα του Μιχάλη, ό,τι και να πω θα είναι λίγο… Ευγενέστατος, ΠΑΝΤΑ με το χαμόγελο στο στόμα, χιουμορίστας. Ποτέ δεν έχανε την ευκαιρία να αστειευτεί και να κάνει χιούμορ με την παρέα μας.

Επαγγελματικά, είχε σπουδάσει ιατρική αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Εργαζόταν συνήθως ως σεφ σε διάφορα εστιατόρια.

Πέρα από το σκάκι, γνωρίζω ότι αγαπούσε πολύ και το ψάρεμα.

Προχτές Δευτέρα, στην κηδεία του στον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο είχαμε μαζευτεί άπαντες οι φίλοι του σκακιστές για να τον αποχαιρετήσουμε.

ΑΝΤΙΟ καλέ μου φίλε ΜΙΧΑΛΗ!

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στη μητέρα του και στους/στις υπόλοιπους –ες στενούς –ες συγγενείς του.

Κώστας Μαντζανάς, Χημικός, κάτοικος Τρικάλων.

ΥΓ: Μετά το τραγικό αυτό συμβάν, πρότεινα στον Πρόεδρο της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων (της οποίας είμαι σκακιστής, όπως επίσης ήταν και ο Μιχάλης) να εισηγηθεί το «πουλ» τουρνουά σκάκι των Τρικάλων να ονομαστεί: «Τουρνουά ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΜΠΟΤΗΣ», για να τιμηθεί ο σκακιστής Μιχάλης Μπομπότης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή