Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O Κώστας Σκρέκας για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση 

Ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις διεθνούς ενεργειακής κρίσης του Φεβρουάριο.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα για 18ο μήνα την πολιτική στήριξη των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στην πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Με αυτή την πολιτική μας επιλογή, καταφέραμε να αφαιρέσουμε από την ελληνική κοινωνία τις τεράστιες δυσμενείς καταστάσεις που θα μπορούσε να έχει η κρίση στο βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα των Ελλήνων », δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο κ. Ο Σκρέκας επισήμανε ότι η Κυβέρνηση μεριμνά ώστε οι λογαριασμοί των καταναλωτών να παραμείνουν σε προσιτά επίπεδα για όσο διάστημα διαρκέσει η ενεργειακή κρίση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και η Ενέργεια αναφέρθηκε στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών φυσικού αερίου και στη συμβολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιβολής πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα τα μέτρα στήριξης για τον μήνα Φεβρουάριο:

Για την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακά ημερολόγια:

Για όλες τις κύριες κατοικίες και μη κύρια κατοικία, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

  •  Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση που είναι 40 €/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  •  Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh , υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  •  Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 €/MWh.

Ως προς την ηλεκτρική Ενέργεια και την επιδότηση σε Επαγγελματικά Τιμολόγια,

  • Για όλους τους εμπορικούς χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται στα 20 €/MWh.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 €/MWh.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται στα 95 εκ ευρώ.

Κλείνοντας, ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε: « Τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας και συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και θωρακίζοντας την κοινωνία από τις ακέραιες της ενεργειακής κρίσης ».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή