Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Κώστας Σκρέκας στο «Athens Energy Summit»

Παγκόσμια πρωταθλήτρια  η Ελλάδα στις ΑΠΕ επί Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο ενεργειακό θαύμα που συντελέστηκε στην Ελλάδα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, επί Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέδειξε τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην προσέλκυση επενδύσεων ΑΠΕ στον κόσμο, αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας στην ομιλία του στο διεθνές συνέδριο «Athens Energy Summit», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην κατάμεστη αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, με καλεσμένους περισσότερους από 60 διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 «Η σημερινή ημέρα συμπίπτει με μια μεγάλη πρωτιά: Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι νούμερο 1 παγκοσμίως στην προσέλκυση επενδύσεων σε ΑΠΕ, αναλογικά με το ΑΕΠ της. Είναι η μόνη χώρα με τέτοια άνοδο τα τελευταία 3 χρόνια. Παράλληλα, τον Μάιο, για πρώτη φορά στην ενεργειακή μας ιστορία, οι ΑΠΕ είχαν συμμετοχή ρεκόρ 48% στο ενεργειακό μας μείγμα. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Ήταν ο ξεκάθαρος στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια πράσινη Ελλάδα που τον υλοποιούμε με συνεκτικές πολιτικές και γρήγορες αποφάσεις», ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Σκρέκας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής σε ένα τομέα αιχμής για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τη σημασία των προγραμμάτων ενεργειακής εξοικονόμησης για τα νοικοκυριά και την εγχώρια οικονομία ενώ επισήμανε ότι οι πολίτες αγκάλιασαν αυτά τα καινοτόμα προγράμματα: «Με τα τρία «Εξοικονομώ» της Ν.Δ., 180 χιλ. δικαιούχοι μείωσαν το ενεργειακό τους κόστος. Μόνο για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», έχουμε 320 χιλ. αιτήσεις. Είναι ένα πρόγραμμα με όφελος και για την εγχώρια βιομηχανία. Κερδίζει η χώρα μας, κερδίζει και ο πλανήτης μας».

Κλείνοντας, ο κ. Σκρέκας έδειξε το δρόμο για το μέλλον της Ελλάδας: «Αυτά τα 4 χρόνια αλλάξαμε το δόγμα της Ελλάδας, με απτά αποτελέσματα για όλους. Χρειαζόταν απλά γενναία πολιτική βούληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτά κάναμε για εσάς αυτά τα χρόνια και ζητούμε και πάλι τη στήριξη των πολιτών για να συνεχίσουμε, με όραμα και σχέδιο, αυτό που ξεκινήσαμε».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή