Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο  Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης Τίμησε τον Προστάτη Άγιο Ευστάθιο

Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και θρησκευτική Κατάνυξη τελέστηκε Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, προς Τιμή της Μνήμης και Εορτής του Αγίου Ευσταθίου Προστάτη των Κυνηγών, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα και αρκετών κυνηγών.

Η Μνήμη του Αγίου Ευσταθίου την 20η Σεπτεμβρίου  εορτάζεται για πρώτη φορά στην Πύλη

  Και Τιμάται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης.

Ακολούθησε Αρτοκλασία και προσκύνημα της Εικόνας από τους παρευρισκόμενους πιστούς.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Αθανάσιος  Μανούρας  αφού  καλωσόρισε τον κόσμο και τους επισήμους,  επί τη ευκαιρία  της Εορτής του Αγίου Ευσταθίου Προστάτη των Κυνηγών την 20η Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε εν ολίγοις στην Αρχαία Ελλάδα όπου οι Έλληνες είχαν όπως φαίνεται  πιο ανεπτυγμένη από τους σημερινούς την ιδέα του Κυνηγιού.

Απόδειξη αυτού είναι ότι μία από τις κυριότερες Θεές του Ολύμπου, η Άρτεμης ήταν Θεά και Προστάτης της Θήρας και των Κυνηγών.

Κλείνοντας ο κ. Μανούρας τόνισε ότι η Εκκλησία μας είναι γνωστό ότι έχει ορίσει την 20ην Σεπτεμβρίου ως ημέρα εορτής του Αγίου Ευσταθίου.

Τελειώνοντας τον λόγο του ο Πρόεδρος  ως Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και καλά και ασφαλή κυνήγια στους κυνηγούς.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας , ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης (Αστυνόμος Α’), Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης κ. Γεώργιος Καραχάλιος, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων  κ. Νικόλαος Μάνιος, ο Πρόεδρος του ΟΦΙΣΕΤ(Όμιλος -Φίλων -Σκύλων-Εργασίας-Τρικάλων), κ. Μάνος Καραντώνης, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Λαμπρινή Οικονόμου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κων/νος Ζούρτος, κ. Βασίλειος Αναγνώστου κ. Χρήστος Νάκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Βασίλειος Μπέκος, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ  Τρικάλων κ. Δημ. Ιωάννου, ο Επ/λής της Ελάσσονος Αντ/σης του Δήμου Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημ. Μάντζιος, κ. Παν. Τσόλας, κ. Ευθύμιος Ζάχος, οι πρώην Αστυνομικοί Διευθυντές της Διεύθυνσης Καρδίτσας, κ. Θωμάς Βαλομάνδρας ,κ. Γιάννης Σούφλας και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης, κ. Κων/νος Μπρίζης.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή