Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πρόβλημα ακοής

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού έπαιξε στα ζάρια τη δημόσια υγεία και δεν έλαβε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της κοινωνίας, από το πρωί του Σαββάτου μας έβαλε σε καινούριο lockdown.

Πράγματι η χώρα μας τα πήγε πολύ καλά στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Όλοι δείξαμε υπευθυνότητα, ωριμότητα, τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πειθαρχήσαμε μπροστά στο φόβο της αρρώστιας και καταφέραμε να βγούμε νικητές από το πρώτο κύμα.

Βέβαια οι συνέπειες στην οικονομία ήταν τραγικές με πρώτα θύματα τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε όλο τον χρόνο να σχεδιάσει για τη νέα πανδημία, είχε την οικονομική δυνατότητα με τα 37 δις που είχε στα ταμεία από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Αντί να κάνει μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αντί να θωρακίσει το ΕΣΥ με γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών και να βρει αίθουσες ώστε να μη γίνονται μαθήματα σε τάξεις με 25 και 27 μαθητές, αντί να φροντίσει να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων και μετρό, προτίμησε να δώσει εκατομμύρια σε ημέτερους και μεγάλα κανάλια.

Την ώρα αυτή που οι εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας την οδήγησαν να επιβάλει στη χώρα νέο lockdown, η ίδια έρχεται να ανακοινώσει ως δήθεν καινούρια την επανάληψη μέτρων που έχουν προκαλέσει οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

  • Δεν ακούσαμε λέξη για την ενίσχυση του ΕΣΥ
  • Δεν ακούσαμε τίποτα για γενναία επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
  • Δεν ακούσαμε τίποτα για γενναία επιδότηση στην εργασία για να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας
  • Δεν ακούσαμε τίποτα για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών

Τελικά η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένουν να μην ακούνε κανένα όχι λόγω προβλήματος στην ακοή τους αλλά επειδή είναι πολιτική τους απόφαση.

Χρήστος Σιμορέλης
Πρ.Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή