Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί την Πέμπτη στο Γαλατά Χανίων κατά την τελευταία του επιθυμία. Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του

Η τελευταία επιθυμία που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν να ταφεί στο Γαλατά Χανίων δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, Και έτσι θα γίνει τελικά. Κι ας χρειάστηκε να περάσει από σαράντα κύματα, παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε φροντίσει να τακτοποιήσει κάθε λεπτομέρεια χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ταφεί την Πέμπτη (09.09.2021) στην Κρήτη, στο Γαλατά Χανίων, παρόλο που σήμερα Δευτέρα η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει κανονικά.

Από το μεσημέρι στις 15:00, η σορός του τελευταίου των σπουδαίων, του Μίκη Θεοδωράκη, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να τον αποχαιρετίσει ο ελληνικός λαός, που τόσο εκείνος λάτρεψε.

Η πρώτη μέρα του λαϊκού προσκυνήματος θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Θα συνεχιστεί την Τρίτη από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Τετάρτη (08.09.2021) από τις 10:00 έως τις 14:00.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνει η τελετή αποχαιρετισμού, στην οποία θα παραστούν η οικογένειά του, φίλοι, συγγενείς και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, θα γίνει πράξη η τελευταία του επιθυμία… Ο Μίκης Θεοδωράκης θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου στην εκκλησία του χωριού θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή