Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Βασιλικής Καλαμπάκας

Στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου Βασιλικής λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.  

Παίρνοντας αφορμή από την ευγγελική περικοπή της ημέρας, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ανέλυσε στο ποίμνιο την ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, ώστε να γίνει γη αγαθή και καλή, η οποία θα δεχθεί τον λόγο του Θεού και θα καρποφορήσει τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος.

Ο Θεός, με την ελευθερία που έχει χαρίσει στους ανθρώπους, σημείωσε, αφήνει στο πλάσμα του την επιλογή, είτε να δεχθεί το ευαγγελικό μήνυμα είτε να το απορρίψει.  

Προ της απολύσεως, ο κ. Θεόκλητος χειροθέτησε εις Αναγνώστην τον μαθητή της Β’ τάξης Λυκείου Ιωάννη Μαργέλο, ο οποίος διακονεί στο αναλόγιο του Ιερού Ναού υπό την πνευματική καθοδήγηση του εφημερίου της ενορίας και Γενικού Αρχιερατικού της Μητροπόλεως μας, Πρωτοπρεσβυτέρου Σωτηρίου Χαρίση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη τον νέο Αναγνώστη, ο οποίος παρά τον νεαρόν της ηλικίας του, έχει εκκλησιαστικό ήθος και ωριμότητα. 

Τέλος, τόνισε την ανάγκη, η οποία στις ημέρες μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, νέοι άνθρωποι να μαθαίνουν την ψαλτική τεχνη, και να γίνονται με αυτό τον τρόπο σπορείς του λόγου του Θεού.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή