Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο νέος πρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» είναι Τρικαλινός

Ο χειρούργος και πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», αναλαμβάνει ο Τρικαλινός Χρήστος Χρήστου, όπως αποφασίστηκε στη Διεθνή Γενική Συνέλευση της ΜΚΟ, διαδεχόμενος την Τζοάν Λιου.

Ο Χρήστος Χρήστου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διεθνή Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικού τίτλου στη Χειρουργική από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη Γενική και Επείγουσα Ιατρικά στο Τμήμα Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα.

Το 2013 μετακόμισε στο Λονδίνο, αναλαμβάνοντας ανώτερος κλινικός συνεργάτης στου Τμήματος Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου στο King’s College Hospital.

Το 2018 έγινε Σύμβουλος Ορθοκολικής και Επείγουσας Χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Middlesex της Αγγλίας, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Ορθού.

Εντάχθηκε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το 2002 και έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές της ΜΚΟ με διάφορες ιδιότητες.

Στην αρχή δούλεψε στην Ελλάδα ως γιατρός σε πρόγραμμα για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα της οργάνωσης στη Ζάμπια, το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ, και πιο πρόσφατα το Καμερούν, όπου εργάστηκε ως Χειρουργός Τραύματος και Επειγουσών Παθήσεων.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από το 2005 μέχρι και την εκλογή του ως διεθνής πρόεδρος της οργάνωσης.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή