Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο νηστικός και ταλαιπωρημένος Αστυνομικός δουλεύει …περισσότερο

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημοσίως τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου και Μαγνησίας και προσωπικά τους Προέδρους κ.κ. Ροδόπουλο Βασίλειο και Διχτά Ανάργυρο, οι οποίες στις πρόσφατες επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας, τόσο στα επεισόδια με μετανάστες στη Μόρια, όσο και κατά τα μέτρα του Τελικού Κυπέλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, με προσωπικές τους πρωτοβουλίες και έξοδα των Ενώσεών τουςσυνέδραμαν ώστε οι συνάδελφοι-μέλη μας που μετακινήθηκαν με Διαταγές της Υπηρεσίας στους Νομούς τους, να λάβουν την προβλεπόμενη μέριμνα, μέριμνα η οποία δυστυχώς αποτελεί υποχρέωση της Διοίκησης. Θα ήταν ιδεατό στο μέλλον να σταθούμε αντάξιοι και να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε μελλοντικά οποιαδήποτε φιλοξενία, όποτε και όταν αυτό απαιτηθεί.

       Το φλέγον όμως ζήτημα είναι για ποιο λόγο να απαιτείται συνεχώς η συνδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος για να καλύπτονται οι ανεπάρκειες του συστήματος ;

          Και δυστυχώς ο ελλιπέστατος επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν εξαντλήθηκε σε αυτό, αφού στην μεν Λέσβο την πρώτη μέρα της επιχείρησης οι δυνάμεις εργάστηκαν ασταμάτητα επί 32 συνεχείς ώρες (!!!!), ενώ τις επόμενες ημέρες «ευτυχώς» γι’ αυτούς αρκέστηκαν σε ωράρια τα οποία ξεπερνούσαν τις 15 ώρες !!!!  Αν σε όλα τα προαναφερόμενα προσθέσουμε και ότι η μοναδική προσφορά φαγητού ήταν αυτές οι ντροπιαστικές εικόνες που έχουν κάνει το γύρω του διαδικτύου, αντιλαμβανόμαστε άπαντες τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας κατά παρέκκλιση κάθε προβλεπόμενης Διάταξης…

Επιπλέον, και επειδή ο κατήφορος του Σ/Κ δεν είχε τελειωμό, στη δε πόλη του Βόλου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα κεκλεισμένων των θυρών (!!!) του οποίου η διεξαγωγή ήταν γνωστή  αρκετές ημέρες πριν, ουδείς είχε φροντίσει για την παροχή της προβλεπόμενης διοικητικής μέριμνας στους συναδέλφους μας, οι οποίοι μετακινήθηκαν από την πρωτεύουσα και ήταν πασιφανές ότι θα εργαστούν ανελλιπώς  ολόκληρη την ημέρα.

Οι επιφορτισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες οφείλουν σε περιπτώσεις Επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας προς αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών καταστάσεων αστυνομικής φύσεως (Τελικός Κυπέλου Ποδοσφαίρου, Μυτιλήνη, Δ.Ε.Θ. κλπ)  όταν υπάρχει  μετακίνηση μεγάλου αριθμού αστυνομικών, να παρέχουν τα αυτονόητα, ήτοι πλήρη διατροφή (γεύμα ή δείπνο) και πρόχειρο φαγητό, λόγω των ειδικών περιστάσεων που επιβάλλουν την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών (υπέρβαση ωραρίου εργασίας, μετακίνηση μακράν της έδρας της Υπηρεσίας και διαμονή σε χώρους που καθορίζονται από την Υπηρεσία)  και να μην  θεωρούν ότι το μόνο Π.Δ. το οποίο πρέπει να τηρείται είναι το Π.Δ. του Πειθαρχικού Δικαίου !

          Δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε απόλυτα με τις πρόσφατες έγγραφες παρεμβάσεις της Π.Ο.Α.Σ.Υ. για τα ζητήματα της Διοικητικής μέριμνας και επιπρόσθετα θέλουμε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

  • Ας μας εξηγήσει επιτέλους η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τι εννοεί όταν διατυμπανίζει παντού ότι πρέπει να είμαστε επαγγελματίες αστυνομικοί;
  • Επιθυμούμε να τύχουμε υπεύθυνης απαντήσεως αν ένας εργαζόμενος αστυνομικός ύστερα από τόσες ώρες συνεχούς υπηρεσίας είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις Διαταγές;
  • Σε συντρέχουσα περίπτωση λάθους από έναν αστυνομικό που εργάζεται υπό αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω υπό υπηρεσιακές διαταγές και κατευθύνσεις, τα αντανακλαστικά της Ηγεσίας θα είναι για ακόμα μια φορά τάχιστα (Ε.Δ.Ε.), όπως συνήθως ;;; Ή μήπως πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν επιτέλους Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι; (να κάνουν δηλαδή επιτέλους μια Ε.Δ.Ε. στον εαυτό τους).

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε και οι πολίτες να κατανοήσουν επιτέλους  υπό ποιες συνθήκες εργάζονται οι υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν σχεδόν εξ ολοκλήρου το εθνικό πρόβλημα του μεταναστευτικού, το οποίο έχει μετατραπεί κατ’ αποκλειστικότητα σε αστυνομικό !!! Άμεσα εμπλεκόμενα δε, είναι τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών από υπηρεσίες όπως ΜΑΤ, Ασφάλεια και ΟΠΚΕ, τα οποία είναι μονίμως τα θύματα όλης αυτής της απαράδεκτης και τραγικά επαναλαμβανόμενης ιστορίας, παρακολουθώντας έως πότε θα εκτυλίσσεται αυτό το άθλιο παιχνίδι στις πλάτες των ιδίων και των οικογενειών τους, καθώς και εναντίον του θεσμού που πασχίζουν να υπηρετήσουν τίμια και αψεγάδιαστα.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, όπως ευχαριστήσαμε τις Ενώσεις Μαγνησίας και Λέσβου, να ευχαριστήσουμε δημοσίως ίσως για πρώτη φορά έναν ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής Ταξίαρχο κ. Παπαδήμο Δημήτριο, η συνδρομή του οποίου στο να εξομαλυνθεί η κατάσταση για τις Αστυνομικές Δυνάμεις ήταν καταλυτική και καθοριστική και τούτο μας μεταφέρεται καθημερινά από εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, αλλά και απλά μέλη μας που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Μυτιλήνη.

         Κλείνοντας, καλούμε την Πολιτεία να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της με την ελπίδα ότι δεν θα υποκύψει στα κάθε είδους συμφέροντα, θέτοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια τάξη στη χώρα μας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο…

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών
Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης
Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή