Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ντίνος Μπάρδας φιλοξενούμενος της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας του 4ου ΓΕΛ

Μια ακόμα προφορική ιστορία, μια ακόμα κατάθεση ψυχής ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των ιστοριών που συλλέγει η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Αυτή τη φορά κοντά μας ήταν ο κ. Ντίνος Μπάρδας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος μίλησε με τα παιδιά της ομάδας για τη βλάχικη καταγωγή του και ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων από τα παιδικά του χρόνια επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι οι αναμνήσεις και οι σκέψεις των ανθρώπων αποτελούν μια από τις πλουσιότερες πηγές πληροφόρησης για το πρόσφατο παρελθόν.

Με μια νότα νοσταλγίας στη φωνή του, θυμήθηκε την εποχή που μετακινούνταν με την οικογένειά του  από το Νεστόριο Καστοριάς στο περιβόλι  Δομοκού, όταν “δεν είχαν σπίτι” αλλά ζούσαν σε καλύβες, όταν οι γονείς του ασχολούνταν με τη νομαδική κτηνοτροφία και ο ίδιος αυτή τη ζωή γνώριζε μόνο και όνειρό του ήταν να αποκτήσει ένα δικό του σπίτι…

Η συζήτηση μαζί του ήταν μια βουτιά στο παρελθόν, μια πολύτιμη μαρτυρία που ήρθε να προστεθεί και αυτή στο σύνολο των  προφορικών ιστοριών που μας εμπιστευτήκαν και άλλοι συντοπίτες μας,  Βλάχες και Βλάχοι, βοηθώντας μας να σχηματίσουμε μια εικόνα για τη ζωή τους και την κουλτούρα τους. Όλες αυτές οι μαρτυρίες έρχονται να προσθέσουν μια νέα διάσταση στον τρόπο που τα παιδιά κατανοούν την τοπική ιστορία και να τα βοηθήσουν να  βιώσουν τις μαρτυρίες ως μία διαδικασία αναδημιουργίας του παρελθόντος.

Και έπεται συνέχεια…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή