Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ο.Π.Ο.Π. περιπλανώμενος στα μονοπάτια των Μετεώρων

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 ο Ο.Π.Ο.Π. αποφάσισε να αφήσει για λίγο πίσω του τα ψηλά βουνά και τα απότομα γκρέμια…

Και οργάνωσε μια πανέμορφη διαδρομή για εμάς τα μικρά και μεγάλα παιδιά του τμήματος αναρρίχησης…
Το γύρο των Μετεώρων μια πανέμορφη διαδρομή με τα χρώματα του φθινοπώρου να παίζουν με τις ηλιαχτίδες του ήλιου και τις σταλαγμίτες της δροσιάς.

Το ραντεβού στο δημαρχείο της Πύλης. Με μεγάλη αγωνία στα πρόσωπα των μικρών παιδιών ξεκινήσαμε για το Καστράκι Καλαμπάκας.

Τα Μετέωρα είναι γνωστά σε όλους σαν θρησκευτικός τουρισμός. Σήμερα εμείς θα σας ταξιδέψουμε σε μια άλλη όμορφη εικόνα των Μετεώρων.

Το μονοπάτι ξεκινά κοντά στην Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά.

Ανηφορίζοντας το μονοπάτι…. δεξιά και στα αριστερά μας χανόμαστε στην ατμόσφαιρα τον τεράστιων βράχων, μα περισσότερο από όλα στους ανθρώπους που κάνουν αναρρίχηση στους βράχους των Μετεώρων.

Με το όνειρο και την αγωνία ποτέ θα φτάσουμε και εμείς τα παιδιά σε αυτό το επίπεδο να βγαίνουμε στα βράχια για αναρρίχηση.

Και όπως περπατάμε μέσα στο δάσος και τους βράχους στο δεξί μέρος φτάνουμε στην είσοδο της Μονής Υπαπαντής οποία σώζεται και έχει γίνει αναστήλωση.

Στην συνέχεια του μονοπατιού ανηφορίζοντας έκπληκτα εμείς τα παιδιά χαζεύουμε το τεράστιο μνημείο του παπά Θύμιου Βλαχάβα. Ένα μνημείο που είναι στο πιο απόμακρο σημείο από τους βράχους των Μετεώρων. Και αυτό γιατί ο παπά Θύμιος Βλαχάβας από την Μονή Αγίου Δημητρίου απέναντι από το εκεί που είναι το μνημείο αποτέλεσε το στρατηγείο της πάλης του ανυπότακτου παπά με τον Αλή πασά….

Αφήνουμε πίσω μας λοιπόν τον παπά Θύμιο Βλαχάβα και την ιστορική του μορφή για τα Μετέωρα….
Περνούμε το σχετικά τελευταίο κομμάτι του μονοπατιού μέσα στο δάσος και φτάνουμε στο ποιό ψηλό σημείο πριν αρχίσουμε να κατηφορίζουμε η θέα μαγευτική η επιβλητική βραχύ των Μετεώρων με τα υπέροχα μοναστήρια!!!!!!

Και αφού απολαύσαμε την θέα αρχίσαμε να κατηφορίζουμε και να βρισκόμαστε στην είσοδο του Μοναστηριού της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ 14ου αιώνα.

Μετά την ολιγόλεπτη στάση συνεχίζουμε στο πετρώδες μονοπάτι ανάμεσα στους επιβλητικούς βράχους και φτάνοντας σιγά σιγά στο σημείο του τερματισμού της υπέροχης και γεμάτη από εικόνες πεζοπορία ….

Οι αθλητές της αναρρίχησης

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή