Ο Οδηγισμός τίμησε την Αιμιλία Γερουλάνου

Μια σημαντική εκδήλωση στα Τρίκαλα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχηγών 4 Κλάδων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Αιμιλίας Γερουλάνου, κόρη της ιδρύτριας του Ελληνικού Οδηγισμού.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, περισσότεροι από 100 Αρχηγοί (ενήλικοι εθελοντές) συναντήθηκαν στην όμορφη πόλη των Τρικάλων και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να προβληματιστούν και να οραματιστούν το μέλλον του Ελληνικού Οδηγισμού, ως σύγχρονη πρόταση στην ελληνική κοινωνία για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και νέων. Παράλληλα, γνώρισαν την φιλόξενη πόλη των Τρικάλων δίνοντας τον ξεχωριστό παλμό του Οδηγισμού στο κέντρο της πόλης.

Στην έναρξη του Συνεδρίου, επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τέως Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δήμητρης Παπαστεργίου και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Μαρίνα Γιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μιχάλης Λάπας, εκπρόσωποι του Δήμου και της Κοινωνίας των Πολιτών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και των Τοπικών Τμημάτων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το Προεδρείο του Συνεδρίου ευχαριστεί τους εισηγητές των Ομάδων Εργασίας: Κορίνα Χατζηνικολάου, Κώστα Βεργίτση, Νάσο Τσιάμη, Άντζελα Τρούσα, Νεφέλη Θέμελη, Ειρήνη Κάππου και Βάλια Στεργιώτη.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά το Δήμο Τρικκαίων για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, τη Vodafone Τρικάλων και τον κ. Γιώργο Ντιντή, την εταιρεία Βιολάντα, το Fairymade by Ifigeneia, τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Tρικάλων κα Αικατερίνη Δημουλά, τα Τοπικά Τμήματα Αθήνας, Καλαμπάκας, Κέρκυρας και Τρικάλων, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχηγών 4 Κλάδων.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …