Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης σε συνάντηση με την ομάδα «Hellas Trek – Save Greek Mountains»

Στην Κατούσι Αργιθέας βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη μέλη του Ο.Π.Ο. Πύλης με σκοπό την συνάντηση με τα μέλη της ομάδας “Hellastrek-Save Greek Mountains”.

Η εν λόγω ομάδα που αποτελείται από τους Γιάννη Δημητράκη και Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, (Μέλη του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών) έχει ξεκινήσει πεζοπορική διάσχιση της Ελλάδας, από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας και τον Ταΰγετο με τελικό στόχο την Φλώρινα και το Βίτσι! Και όλη αυτή η διάσχιση γίνεται μέσω των βουνών για να διαδώσουν και να εκφράσουν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες τις ανησυχίες τους για την επερχόμενη καταστροφή του ορεινού όγκου της πατρίδας μας από την κατασκευή των αιολικών βιομηχανικών πάρκων.

Στην ομάδα τους, κατά τόπους προστίθενται και νέα μέλη από διάφορους ορειβατικούς συλλόγους και όχι μόνο, που τους συνοδεύουν σε αυτή την πολύ δυνατή διάσχιση.

Έτσι λοιπόν το λιγότερο που είχαμε να κάνουμε σαν σύλλογος, ήταν να βρεθούμε μαζί τους, στο Κατούσι(όπου και θα γινόταν και η διανυκτέρευση της ομάδας) και να τους συναντήσουμε για να τους συγχαρούμε θερμά για το εγχείρημά τους. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που απασχολούν τη ορειβατική κοινότητα με κυρίαρχο θέμα το ζήτημα των αιολικών εγκαταστάσεων.
Για την ιστορία των αριθμών και για να αντιληφθούμε το πόσο δύσκολη είναι αυτή η διάσχιση αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης και η Πηνελόπη θα διασχίσουν σε 54 μέρες τον ορεινό κορμό της Ελλάδας καλύπτοντας 1.000 χλμ περίπου και 50 χιλιάδες μέτρα ανάβασης!!!

Όσοι θέλουν να ενημερώνονται άμεσα μπορούν να παρακολουθούν την ομάδα από τον παρακάτω σύνδεσμο
https://m.facebook.com/Hellastreksave-GREEK-mountains-114698040278654/?_rdr

Ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης, εύχεται στα μέλη της “Hellas Trek-Save Greek Mountains” καλό και υγιή τερματισμό!

Με τιμή το Δ.Σ. του Ο.Π.Ο.Π.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή