Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Πλαταμώνας ετοιμάζεται να υποδεχθείτην Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας

Το Σάββατο 4 Ιουλίου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον Πλαταμώνα η υποδοχή αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας.

Η Εικόνα θα αφιχθεί στις 8.30μ.μ. με πλοιάριο στο Λιμάνι του Πλαταμώνα. Θα την υποδεχθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επικεφαλής των κληρικών, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, φιλαρμονική μπάντα, στρατιωτικό κλιμάκιο από το ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων.

Μετά την άφιξη και την υποδοχή της, η Εικόνα θα μεταφερθεί με λιτανεία στον πλησιόχωρο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, όπου θα τελεστεί η ακολουθία της Παρακλήσεως.

Η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας βρισκόταν στην κατοχή του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, ο οποίος τη μετέφερε στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα της Παλαιστίνης. Πριν 800 χρόνια ο Άγιος Σάββας, Αρχιεπίσκοπος Σερβίας, τη μετέφερε στο Άγιον Όρος, αποτελώντας πλέον την εφέστια εικόνα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και το σέμνωμα του σερβικού λαού και όλων των πιστών.

Το αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των παραθεριστών, Ελλήνων και ξένων.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή