Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου είχαμε τη χαρά να επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, εφοπλιστής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Τον κ. Λασκαρίδη υποδέχθηκαν η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κα Θεόπη Κατσιαμάνη και ο Αντιπρόεδρος της KDK, κ. Απόστολος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Λασκαρίδης, συνοδευόμενος από τον κ. Γεωργιάδη (Πρόεδρο της Τρικαλινής Λέσχης), ξεναγήθηκε στη Βιβλιοθήκη και ενημερώθηκε για όλα τα επιμορφωτικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματά της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις συνεργασίες, ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειάς της Βιβλιοθήκης, όπως η συνεργασία με τη Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας, η συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων και τέλος με την Ιερά Μονή Ρουσάνου και το Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης.

Ο κ. Λασκαρίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ψηφιακή συλλογή των χειρόγραφων κωδίκων της Μονής Ρουσάνου, καθώς πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση του έργου. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση για τα οφέλη της ψηφιοποίησης, την ανάγκη εξέλιξης και συνεχής παρου-σίας των βιβλιοθηκών στη πνευματική ζωή του τόπου.

Ευχόμαστε η σημερινή επίσκεψη να αποτελέσει την αρχή μιας νέας συνέργειας!

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή