Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ο προϋπολογισμός του Δήμου Καρδίτσας είναι διαχειριστικός με λογιστικά τεχνάσματα»

Στην τοποθέτηση του, στο Δ.Σ. για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καρδίτσας, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος, πρ. Αντιδήμαρχος Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Ξυλομένος αναφέρει τα εξής:

Καταρχάς συγχαρητήρια σε όλους τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους και ιδιαίτερα στο Διευθυντή της Οικονομικής υπηρεσίας, για την σύνταξη του προϋπολογισμού και την άρτια παρουσία του. Η σύνταξη και η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελούν παραδοσιακά την κορυφαία πολιτική πράξη της διοίκησης και του Δημοτικού συμβουλίου, αφού θέτουν τις βάσεις, τις προτεραιότητες και τους στόχους για την νέα χρονιά. Για την σημερινή διοίκηση αποτελεί το κύκνειο άσμα στην αποτυχημένη θητεία της, την στιγμή που ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι και ο τελευταίος της.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Καρδίτσας για το 2023 είναι ακόμη ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός που με λογιστικά τεχνάσματα, όπως ο αυθαίρετος χειρισμός των ανείσπρακτων οφειλών παρελθόντων ετών, κρύβει την πραγματικότητα, στερείται πολιτικής αξιοπιστίας και εξυπηρετεί μόνο την τυπική νομιμότητα. Την ίδια στιγμή διατηρεί τα δημοτικά τέλη στα ίδια επίπεδα -παρόλο τη δέσμευση του Δημάρχου για μείωση με την ενσωμάτωση των επιπλέον τετραγωνικών- και την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις της πόλης, υφίστανται τις οικονομικές συνέπειες από την ενεργειακή κρίση και την πανδημία.

Μια γραφειοκρατική λοιπόν διαδικασία και ένας στείρος κατάλογος εσόδων-εξόδων, χωρίς καμία ιδιαίτερη συνοχή και στόχευση, ο οποίος προσπαθεί τεχνηέντως να κρύψει την πολιτική ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής, καθώς και την αδυναμία της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα οικονομικά του Δήμου και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. Είναι λοιπόν φανερό, ότι πρόκειται για έναν πλασματικό προϋπολογισμό, αφού μεγάλο μέρος των εσόδων του δεν θα είναι στη διάθεση του Δήμου, πράγμα που σημαίνει ότι αντίστοιχο μέρος από τις δαπάνες, δεν θα υλοποιηθεί. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην υλοποιηθούν πολλά έργα, δράσεις και προγράμματα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα, όπως έγινε άλλωστε και με τους προηγούμενους που καταθέσατε.

Δεν καταφέρατε σε καμία περίπτωση αυτά τα 3 και πλέον χρόνια που είστε στη διοίκηση, να προωθήσετε μία καινοτόμα πρόταση και να δώσετε έναν οραματικό χαρακτήρα, ώστε να αφήσετε το ελάχιστο θετικό αποτύπωμα στο Δήμο Καρδίτσας. Δεν καταφέρατε να απαντήσετε στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και απλώς κάνετε μια διαχείριση των οικονομικών πόρων και αυτό όχι με μεγάλη επιτυχία ομολογουμένως. Είστε πρωταθλητές των αναθέσεων και των φωτογραφικών διαγωνισμών και το μόνο έργο που έχετε να επιδείξετε στη θητεία σας, είναι έργα “βιτρίνας” όπως οι ασφαλτοστρώσεις, οι καθυστερήσεις στα έργα υποδομής και οι κακοτεχνίες.

Ο προϋπολογισμός του 2023 είναι μια διαδικαστική και ευκαιριακή κατασκευή, συντάχθηκε με γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς όραμα και έμπνευση, είναι εικονικός και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί όπως και οι προηγούμενοι άλλωστε και δεν δίνει καμιά αναπτυξιακή πνοή. Καταψηφίζουμε λοιπόν τον προϋπολογισμό και συγχρόνως αποδοκιμάζουμε πλήρως τις αποτυχημένες πολιτικές που εφαρμόσατε ως Δημοτική αρχή στη θητείας σας.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή