Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο ρόλος των μαθητικών συμβουλίων στην τοπική κοινωνία

Στo Μουσείο Τσιτσάνη παραβρέθηκαν 10 μαθητές/τριες του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 για να παρακολουθήσουν την ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος των μαθητικών συμβουλίων στην τοπική κοινωνία» που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Νεολαίας του Δήμου, το Δίκτυο Εθελοντών και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Την ημερίδα χαιρέτησε η υφυπουργός, κ. Ζέτα Μακρή, η οποία εστίασε στο ρόλο των μαθητικών συμβουλίων για ένα δημοκρατικό σχολείο με ενεργούς μαθητές και μαθήτριες που νοιάζονται για το σχολείο τους, τη γειτονιά τους την πόλη τους, ακολούθησε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Μαρίνα Ξυνοπούλου και ο εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάπας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές /μαθήτριες παρακολούθησαν τις εισηγήσεις του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νίκου Κυριαζή, με θέμα «Η άμεση Δημοκρατία από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα» και του επίκουρου καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ.  Ιωάννη Κωνσταντόπουλου, με θέμα «Η σχέση Δημοκρατίας και Ηθικής – Ασφάλεια και Πληροφόρηση του Διαδικτύου».

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Δημοκρατίας αποτέλεσε το κύριο άξονα της ημερίδας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία των νέων με τη Δημοτική Αρχή, για να έχει δύναμη η μαθητική φωνή για ανταλλαγή ιδεών, προτάσεων και καινοτόμων πρακτικών. Κεντρική ιδέα της ημερίδας η κινητοποίηση των μαθητών/μαθητριών  του Δήμου Τρικκαίων να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την καλύτερη λειτουργία της σχολικής μονάδας και μέσα από ιδέες, δράσεις και πρωτοβουλίες να αναπτύξουν οι μαθητές /μαθήτριες δεξιότητες που θα διαμορφώσουν τους αυριανούς ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή