Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Σ.Π.ΟΡ. Τρικάλων στην Τέμπλα των Αγράφων

Πέρα μακριά στις κορυφές, ένα θηρίο κατοικεί. Με σεντεφένια σύννεφα τυλίγεται και στα ρουμάνια κρύβεται, μακριά από τα μάτια των ανθρώπων. Έχει τον ύπνο ελαφρύ, σαν όλα τα θηρία, συχνά – πυκνά ξυπνάει και τότε αλλοίμονο σε όποιον ανταμώσει. Ξυράφι είναι η ανάσα του, βαριά η περπατησιά του.

Θα μπορούσε να είναι άλλη μια ιστορία από τα παλιά, σαν αυτές που συντηρούν τον μύθο των Αγράφων. Για τον άνεμο μιλάμε που τις κορφές διαφεντεύει και από το σώμα του χειμώνα ντύνεται με τη λευκή θωριά του.

Κρυμμένοι από τα μάτια του περνάμε βιαστικά, βουλιάζοντας μέχρι τα γόνατα σε χιόνι αφράτο. Ανάμεσα σε γαλανά νερά και μολυβένια σύννεφα.

Πίσω από τη ράχη βρυχάται το θεριό αγριεμένο. Κάπου – κάπου σταματάμε, συχνά σκύβουμε να μην μας δει, και πάλι προχωράμε.

Κάτω από την κορυφή αστρεχιάζουμε για λίγο. Μαύρισε ο ήλιος, κρύβεται, φοβάται, η λίμνη ένας καθρέφτης από ασήμι, όλος ο κόσμος σε τόνους γκριζωπούς. Κομμάτια θάμνων και αγριόχορτων πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας και παγοκρύσταλλοι στιλπνοί. Μια σιλουέτα στα κόκκινα ντυμένη έρχεται στο κατόπι.

Στην κορυφή τα λίγα, ελάχιστα λεπτά μας φάνηκαν αιώνες. Άλλοι στα βράχια γαντζωμένοι και άλλοι πρηνηδόν, όσο βαστάμε να αντικρύσουμε στα μάτια το θηρίο.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή