Ο Σ.Π.ΟΡ. Τρικάλων στην Τέμπλα των Αγράφων

2 Mar 2023 Αθλητικα

Πέρα μακριά στις κορυφές, ένα θηρίο κατοικεί. Με σεντεφένια σύννεφα τυλίγεται και στα ρουμάνια κρύβεται, μακριά από τα μάτια των ανθρώπων. Έχει τον ύπνο ελαφρύ, σαν όλα τα θηρία, συχνά – πυκνά ξυπνάει και τότε αλλοίμονο σε όποιον ανταμώσει. Ξυράφι είναι η ανάσα του, βαριά η περπατησιά του.

Θα μπορούσε να είναι άλλη μια ιστορία από τα παλιά, σαν αυτές που συντηρούν τον μύθο των Αγράφων. Για τον άνεμο μιλάμε που τις κορφές διαφεντεύει και από το σώμα του χειμώνα ντύνεται με τη λευκή θωριά του.

Κρυμμένοι από τα μάτια του περνάμε βιαστικά, βουλιάζοντας μέχρι τα γόνατα σε χιόνι αφράτο. Ανάμεσα σε γαλανά νερά και μολυβένια σύννεφα.

Πίσω από τη ράχη βρυχάται το θεριό αγριεμένο. Κάπου – κάπου σταματάμε, συχνά σκύβουμε να μην μας δει, και πάλι προχωράμε.

Κάτω από την κορυφή αστρεχιάζουμε για λίγο. Μαύρισε ο ήλιος, κρύβεται, φοβάται, η λίμνη ένας καθρέφτης από ασήμι, όλος ο κόσμος σε τόνους γκριζωπούς. Κομμάτια θάμνων και αγριόχορτων πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας και παγοκρύσταλλοι στιλπνοί. Μια σιλουέτα στα κόκκινα ντυμένη έρχεται στο κατόπι.

Στην κορυφή τα λίγα, ελάχιστα λεπτά μας φάνηκαν αιώνες. Άλλοι στα βράχια γαντζωμένοι και άλλοι πρηνηδόν, όσο βαστάμε να αντικρύσουμε στα μάτια το θηρίο.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας – Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …