Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Στέφανος σφράγισε την ιστορική άνοδο στην ελίτ του παγκόσμιου τένις

Την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία του Davis Cup πανηγυρίζει η Ελλάδα!

Η Εθνική ομάδα τένις της χώρας μας επικράτησε 3-1 στη σειρά με τον Ισημερινό στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την πρόκριση. Δεν θα υπάρξει 5ο ματς όπως συμφώνησαν οι δύο ομάδες.
Αν και η Ελλάδα έχασε στο διπλό νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ, επικράτησε με 7-6 (1), 6-1 του Αντρές Αντράντε και έδωσε το εισιτήριο στην Εθνική ομάδα.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τη 2η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ενώ χθες ο Αριστοτέλης Θάνος είχε κερδίσει με 2-0 τον Αντράντε για να φτάσει η Ελλάδα στο 2-0.
Η Ελλάδα τα κατάφερε μετά από 19 χρόνια να επιστρέψει και θα παίξει τον Σεπτέμβριο με μια από τις 12 ηττημένες qualifiers και αν καταφέρει να επικρατήσει ξανά, τότε θα διεκδικήσει το 2024 την πρόκριση στους τελικούς του Davis Cup!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την Ελλάδα από την 3η κατηγορία το 2019 και μέσα σε 4 χρόνια την έφτασε στην ελίτ!
Αυτή ήταν η 12η νίκη του σε 13 αναμετρήσεις στο 2022 και έχει χάσει μόνο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό τoυ Australian Open.

Τσιτσιπάς: «Σαν το ΟΑΚΑ δεν έχει, ευχαριστούμε»

Αμέσως μετά την πρόκριση ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην Cosmote TV.
«Εγώ και η ομάδα εκτιμούμε πάρα πολύ το γεγονός ότι ήρθατε στο ΟΑΚΑ για να μας στηρίξετε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Θα μας μείνει αξέχαστο. Σαν αυτό που έζησα σήμερα, δεν έχει!» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Εύχομαι σε μερικά χρόνια να παίζουμε και σε ακόμα μεγαλύτερο στάδιο, σε έναν τελικό του Davis Cup. Έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε ανάμεσα στις καλύτερες χώρες του κόσμου. Ελπίζουμε να βρεθούμε στο World Group, στο αντίστοιχο Μουντιάλ του τένις».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή