Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο σύγχρονος δάσκαλος διευκολυντής της μάθησης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στην αίθουσα του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού (παλιές φυλακές) Τρικάλων, ημερίδα με θέμα : “Προετοιμασία μαθητών για έναν σύνθετο κόσμο με STEM”, την οποία διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και την πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Michael Soskil, διεθνούς κύρους Αμερικάνος παιδαγωγός, ο οποίος το 2017 έχει πάρει το βραβείο των 10 κορυφαίων δασκάλων στον κόσμο.

Ο κ. Soskil εντυπωσίασε το κοινό, (στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικοί), περιγράφοντας τον ρόλο του σύγχρονου δασκάλου και επικεντρώθηκε στην επίδραση των αλλαγών που επιφέρει η ενσωμάτωση των εφαρμογών των Νέων Τεχνολογιών στη διαδικασία της μάθησης. Τόνισε την αξία των συναισθηματικών συνδέσεων για την επιτυχία της μάθησης, όπως η αναγνώριση και ο χειρισμός των συναισθημάτων του εαυτού και των άλλων, το ενδιαφέρον για τους άλλους, η σύναψη καλών σχέσεων, η παρακολούθηση των αλλαγών του περιβάλλοντος και η λήψη κατάλληλων αποφάσεων.

Η πρότασή του για την εκπαίδευση είναι μια ισχυρή συλλογική αφήγηση με αυθεντικά παραδείγματα από τους δασκάλους της πρώτης γραμμής. Πρόκειται για μια ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση της εκπαίδευσης για να διαμορφώσει καλύτερα το μέλλον της επόμενης γενιάς και να εξασφαλίσει ότι κάθε παιδί θα μπορέσει να επωφεληθεί από τους συνεχιζόμενους μετασχηματισμούς.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή