Ο Θανάσης Λιούτας στο ΥΠΕΝ για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ της Θεσσαλίας

Άμεσα σε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και με την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, προέβη ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, κατά την οποία ζήτησε, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του ΤΕΕ Τρικάλων, κ. Νίκου Λιάκου, καθώς και πλήθους άλλων μηχανικών και επαγγελματιών του τεχνικού τομέα, να μετατεθεί – στην κατά το δυνατόν πιο απομακρυσμένη χρονική περίοδο – η έναρξη των αιτήσεων για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ για τη Θεσσαλία και άρα και για τον Νομό Τρικάλων (όπως το ίδιο συνέβη και για την Κεντρική Μακεδονία).

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Λιούτας υπογράμμισε ότι οι συνθήκες της καραντίνας λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν επιτρέπουν στους μηχανικούς και στα τεχνικά συνεργεία να πραγματοποιήσουν τον αναγκαίο επιτόπιο έλεγχο, καθώς και όλες τις άλλες ενέργειες για την προετοιμασία του φακέλου των ενδιαφερομένων.

Επιπρόσθετα ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης για τη Θεσσαλία επιβάλλεται και εξαιτίας των δυσμενών επιπτώσεων που προκάλεσε στην Περιφέρειά μας και στον τόπο μας η θεομηνία του «Ιανού». Πρόκειται για συνέπειες που δυσχέραιναν κατά πολύ το έργο των μηχανικών και των πολιτών, στην προσπάθειά τους να είναι έτοιμος ο φάκελος των ενδιαφερομένων.

Παράλληλα ο Θανάσης Λιούτας συμπλήρωσε ότι η Θεσσαλία δε θα πρέπει και φέτος να εγκαινιάσει πρώτη το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Πρόκειται άλλωστε και για ένα πάγιο αίτημα του συνόλου των μηχανικών του τόπου μας.  «Η ημερομηνία έναρξης για τη Θεσσαλίαθα πρέπει να μετατεθεί, με τον ίδιο τρόπο που αυτό αποφασίστηκε και για άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες Περιφέρειες, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας», σημείωσε συγκεκριμένα ο Τρικαλινός Βουλευτής.

«Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένουν με μεγάλη προσμονή πάρα πολλοί Τρικαλινοί πολίτες, καθώς επίσης και πάρα πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι, όπως είναι οι μηχανικοί, οι επαγγελματίες, οι έμποροι  και οι τεχνικοί του τόπου μας. Ιδιαιτέρως φέτος που χρηματοδοτείται με πάρα πολύ υψηλούς πόρους, έχει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και προοπτική να βοηθήσει αποφασιστικά υπέρ της πραγματικής περιφερειακής ανάπτυξης.

Συνεπώς θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τα δικαιολογημένα ζητούμενα των άμεσα εμπλεκομένων μηχανικών και επαγγελματιών, ώστε το πρόγραμμα να υλοποιηθεί – ιδιαιτέρως μέσα σε μια δύσκολη χρονιά, όπως η φετινή – με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να μη χαθούν κονδύλια, καθώς και η δυνατότητα για εργασία για χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες», σημείωσε τέλος, ο Θανάσης Λιούτας.

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένος στάθηκε ο Τρικαλινός Βουλευτής με την απάντηση που έλαβε, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Υπουργός και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες είναι ενημερωμένοι σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και εργάζονται προς την κατεύθυνση μιας λύσης που θα βοηθήσει τη Θεσσαλία και τον τόπο μας.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή