Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο τουρισμός έφερε 560 κερδισμένες θέσεις εργασίας στον ν. Τρικάλων

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ και ποιο είναι το στοίχημα για την περιοχή

Πρωτοφανή και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τα εργασιακά δεδομένα στον νομό Τρικάλων είναι τα στοιχεία που δίνει το ΕΡΓΑΝΗ για την απασχόληση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Trikalanews.gr σε επίπεδο νομού μόνο τον Δεκέμβρη του 2022, μεταξύ απολύσεων και προσλήψεων, οι προσλήψεις υπερτερούν κατά 560 θέσεις.

Το ίδιο θετικό πρόσημο εμφανίζει η Μαγνησία (+232)  ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Λάρισα με -247 θέσεις και τις απολύσεις να είναι περισσότερες, η Καρδίτσα με -43 και οι Σποράδες -68 θέσεις.

Ενδεικτικό για το που απασχολήθηκαν οι υπερτερούντες προσληφθέντες Τρικαλινοί είναι το γεγονός ότι όλη τη χρονιά του 2022 το ισοζύγιο της απασχόλησης ήταν θετικό, με +651 θέσεις εργασίας, ωστόσο ο Δεκέμβρης ήταν ο μήνας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση. Είναι λοιπόν προφανές, ότι η μεγαλύτερη θετική διαφορά στο ισοζύγιο απασχόλησης και απολύσεων, καταγράφεται στον νομό Τρικάλων πιθανότατα λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Αυτομάτως αυτό γεννά αισιοδοξία αλλά και προβληματισμό. Το στοίχημα είναι οι θέσεις εργασίας να μπορούν να συντηρηθούν στα ίδια επίπεδα όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πράγμα αρκετά δύσκολο. Ωστόσο, η δυναμική που προσφέρει η τουριστική περίοδος δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και θα πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιοποιηθεί.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή