Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Τραμπ υπογράφει σωρηδόν εντολές εκτελέσεως θανατοποινιτών

Καταστρατηγεί παράδοση που κρατά από τον 19ο αιώνα στη χώρα

Εσπευσμένες εντολές εκτέλεσης θανατοποινιτών εκδίδει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες ημέρες, αντιβαίνοντας την παράδοση 130 ετών που θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο να παύει την έκδοση σχετικών εντολών μετά τις εκλογές.

Καθώς η κυβέρνηση Τραμπ μετρά τις τελευταίες της ημέρες, μέχρι την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, προωθεί με ταχείς ρυθμούς σειρά ομοσπονδιακών εκτελέσεων.

Ήδη έχει προγραμματίσει την εκτέλεση πέντε καταδίκων στις 40 ημέρες που απομένουν (και περιλαμβάνουν και τις γιορτές των Χριστουγέννων), και εάν πραγματοποηθούν, ο κ. Τραμπ θα γίνει ο πρόεδρος με τις περισσότερες εκτελέσεις στη διάρκεια της θητείας του για περισσότερο από έναν αιώνα, με 13 εκτελέσεις μόνο από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει δηλώσει ότι απλώς εφαρμόζει την υπάρχουσα νομοθεσία, με δύο απο τις εκτελέσεις να προγραμματίζονται ήδη για αυτή την εβδομάδα.

Το ζήτημα λαμβάνει σημαντικές πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να καταργήσει τη θανατική ποινή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή